Hlavní obsah

Britští fotbalisté se na OH utkají se Senegalem, SAE a Uruguayí

Londýn

Britští fotbalisté se na domácích olympijských hrách v Londýně utkají se Senegalem, Spojenými arabskými emiráty a čtvrtým celkem posledního mistrovství světa Uruguayí. V ženské části turnaje pak na Británii čeká šlágr s Brazílií. Rozhodl o tom dnešní los v provedení bývalé brazilské hvězdy Ronalda.

Článek

Turnaj odstartuje 26. července soubojem Británie - Senegal na stadionu Old Trafford v Manchesteru. Finále se odehraje 11. srpna v londýnském Wembley. Hrát se bude i na stadionech v Cardiffu, Newcastlu, Coventry a skotském Glasgow.

Na turnaji mohou startovat hráči do 23 let plus maximálně tři starší fotbalisté v každém týmu. "To dělá z každého celku na turnaji silné soupeře. Zvláště z Uruguaye, pokud mezi ty tři hráče zařadí své hvězdy," uvedl trenér Britů Stuart Pearce v narážce na útočné opory Uruguaye Diega Forlána, Edinsona Cavaniho a Luise Suáreze.

Bělorusko, které se na hry dostalo na úkor české reprezentace, změří ve skupině síly s Brazílií, Egyptem a Novým Zélandem. Mistři světa a Evropy Španělé pak narazí na Japonsko, Honduras a Maroko. Poslední skupinu tvoří Mexiko, Jižní Korea, Gabon a Švýcarsko.

Reklama