Hlavní obsah

Brazílie - Francie 3:0Brazilci v generálce na Pohár FIFA zdolali Francii po 21 letech

Aktualizováno

Po dlouhých 21 letech a šesti zápasech se fotbalistům Brazílie povedlo porazit Francii. V závěrečné přípravě před Pohárem FIFA zvítězili nad výběrem trenéra Didiere Deschampse v Porto Alegre 3:0. Všechny tři góly padly ve druhém poločase, kdy skórovali Oscar, Hernanes a v nastaveném čase Lucas z penalty.

Foto: Nabor Goulart, ČTK/AP

Brazilci Oscar (vlevo) s Neymarem oslavují gól v síti Francie.

Článek

Brazilci v předchozích šesti utkáních pod koučem Felipem Scolarim vyhráli jen jednou. "Je fajn, že jsme konečně porazili špičkový tým, ale hlavní je, že jsme hráli dobře," pochvaloval si Oscar. Přesto výkon domácích v prvním poločase vzbuzoval rozpaky. "Mužstvo se pořád sehrává," řekl Scolari, na jehož svěřence v minulých zápasech nespokojení fanoušci pískali.

I v neděli dávali najevo svou nespokojenost útočníkům Hulkovi a Neymarovi, kteří se nedokázali prosadit. Ofenzivní trápení Brazilců, kteří budou na domácí půdě útočit na třetí triumf v Poháru FIFA za sebou, ukončil až v 54. minutě Oscar. Po Fredově přihrávce z levé strany zachoval ve vápně chladnou hlavu a poslal míč přesně k tyči. Druhý gól přidal v 84. minutě Hernanes, kterému přiklepl míč Neymar a hráč Lazia se trefil zpoza pokutového území levačkou o tyč. Lucas, jenž vystřídal Oscara, završil vítězství z penalty za fault na Marcela.

Bez Ribéryho

Francouzi, kteří nastoupili bez odpočívajícího Francka Ribéryho, nedali gól stejně jako ve středečním utkání s Uruguayí (0:1). "Nefungovaly nám nohy ani hlava. Hráli jsme dobře 20 minut proti Uruguayi a chvíli dneska. Je konec sezóny, což nám to trošku komplikuje. I přes nepřízeň osudu bychom to ale měli proti prvotřídním týmům zvládnout lépe," zhodnotil kouč Deschamps nevydařeného zápasy, k nímž jeho tým nastoupil po dlouhé cestě letadlem.

Brazilci vstoupí do Poháru FIFA v sobotu zápasem proti Japonsku.

Přípravné fotbalové utkání v Porto Alegre:
Brazílie - Francie 3:0 (54. Oscar, 84. Hernanes, 90.+3 Lucas z pen.)

Reklama

Související témata: