Hlavní obsah

Šéf třetiligového HFK podal trestní oznámení kvůli možné korupci

Praha/Olomouc

Prezident třetiligového fotbalového klubu HFK Olomouc Vladimír Dostál podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli možnému ovlivnění zápasů hanáckého týmu v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže. Dostál pro MF Dnes uvedl, že kauza, která se může dotýkat jeho HFK, zřejmě nesouvisí se sázkařskou aférou odstartovanou v září.

Foto: koláž Sport.cz s použitím Právo

Článek

Dostál trestní oznámení podal 7. června letošního roku. Pojal prý podezření, že některé zápasy HFK, který se po minulé sezóně kvůli nedostatku peněz odhlásil z druhé ligy, mohly být ovlivněny úmyslně špatnými výkony olomouckých hráčů. Dostál také na konci minulé sezóny propustil ze služeb HFK Davida Kobylíka, Ondřeje Čtvrtníčka a Davida Čepa.

"Mohl jsem se domnívat, že nejméně ve čtyřech venkovních utkáních mohlo případně k něčemu dojít. Policie to šetří. Vyslýchá různé svědky. Dodali jsme jí různé materiály včetně videozáznamu. Ale znovu musím zopakovat, že ty tři hráče jsme vzali jako zodpovědné za výsledky mužstva, protože měli nejlepší smlouvy a také oni podávali špatné výkony," uvedl v MF Dnes Dostál.

Hráči nařkli Dostála

Kobylík, Čtvrtníček a Čep naopak nařkli Dostála z toho, že je vyhazovem nepřímo obvinil z korupce a dali na něj podnět k disciplinární komisi, která ale řízení s šéfem HFK v minulém týdnu zastavila.

Dostál teď čeká, jak dopadne jeho trestní oznámení vůči neznámému pachateli. "Když jsem byl na útvaru po odhalování organizovaného zločinu, tak mi vyšetřovatel říkal, že jsme jediný klub, který to chce oficiálně řešit. Je to hrozný nešvar a nazval bych ho rakovinou fotbalu. Hráči, kteří to dělají, si vůbec neuvědomují, že podráží nejen spoluhráče, podráží trenéra, funkcionáře. Špiní český fotbal nehorázným způsobem," prohlásil Dostál.

Řekl také, že případ podle všeho nesouvisí s paralelně se vyvíjející sázkařskou aférou, v níž už policie obvinila dvanáct současných či bývalých fotbalistů. Ti čelí stíhání za možné ovlivňování zápasů svých týmů v souvislosti s nelegálními sázkami. Podle disciplinární komise FAČR se aféra nedotýká nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice