Hlavní obsah

Kouč španělských mistrů Evropy Aragonés skončil s trénováním

Barcelona

Kouč španělských fotbalových mistrů Evropy z roku 2008 Luis Aragonés potvrdil, že už nikdy nebude trénovat. Pětasedmdesátiletý rodák z Madridu byl bez angažmá od roku 2009, kdy skončil na lavičce istanbulského Fenerbahce.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý španělský trenér Luis Aragonés

Článek

"Nyní už je pro mě těžké trénovat, takže klidně můžete mluvit o Luisi Aragonésovi v minulém čase. Trénovat nebudu," řekl Aragonés internetovému deníku Vozpópuli.

Španělští fotbalisté byli dlouhá léta považováni za tým, který na velkých akcích pravidelně selhává. Tento pohled změnil Aragonésův výběr z roku 2008, jenž dokázal vyhrát Euro a vydláždil cestu k triumfům na MS 2010 a loňském ME pod vedením Vicenta del Bosqueho.

Aragonés, jenž zavedl do španělské reprezentace systém krátkých přihrávek typický pro Barcelonu, po životním úspěchu na evropském šampionátu od národního týmu odešel. Jeho následné angažmá ve Fenerbahce skončilo už po jedné sezoně.

"Jedním z důvodů je věk, proto to nebylo těžké rozhodnutí," řekl Aragonés ke svému konci trenérské kariéry. "Když jsem odešel z Turecka, věděl jsem, že pro mě bude náročné někde pokračovat, a nyní je to definitivní," dodal.

Reklama

Související témata: