Hlavní obsah

Tragédie před startem MS! Bývalý brazilský fotbalista Fernandao zemřel při nehodě vrtulníku

Rio de Janeiro

Hostitelskou zemi nadcházejícího světového šampionátu svírá smutek. Bývalý brazilský fotbalista Fernandao zemřel v sobotu ráno při nehodě helikoptéry, která havarovala poblíž jeho bydliště v Aruaně. Vedle šestatřicetiletého vítěze mistrovství světa klubů z roku 2006 nepřežili nešťastnou událost další čtyři lidé.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý brazilský fotbalista Fernandao přišel při nehodě vrtulníku o život.

Článek

Fernandao byl idolem fanoušků především během svého angažmá v Internacionalu Porto Alegre, nastupoval ale také za Goiás, Sao Paulo a katarský tým Al Gharafa. V Evropě si vyzkoušel angažmá v Marseille a Toulouse.

Po konci kariéry pokračoval v Internacionalu krátce jako technický ředitel a trenér. Při nadcházejícím mistrovství světa měl být komentátorem placené televize SporTV, s kterou se domluvil na spolupráci před dvěma měsíci.

"Nedokážeme popsat bolest a pocit ztráty, necelý týden před MS je to pro nás všechny velký šok. Fernandao byl člověk s charakterem, statečný a pro všechny Brazilce příkladný sportovec. SporTV může pouze vyjádřit soustrast rodině a pozůstalým," uvedla brazilská televizní stanice na svém webu.

Reklama

Související témata: