Hlavní obsah

Koller prožívá na pláži ideální fotbalový důchod, s Bohemkou prohnal i milánské profíky

Praha

V srpnu už to budou tři roky, co ukončil profesionální kariéru. Fotbalový důchod ovšem Jan Koller (41) i nadále tráví aktivní formou. Také proto dostal v minulých dnech spolu s Milanem Barošem a Patrikem Bergrem laso z nově vznikající indické ligy. Před pár dny si populární Dino naplno užil Ligy mistrů, s plážovými fotbalisty Bohemians 1905 na žhavém sicilském písku zle zatápěli i profíkům z Milána.

Foto: BS Bohemians 1905

Klokani (druhý zleva Jan Koller) zanechali ve žhavém sicilském písku nesmazatelné otisky šikovných nohou...

Článek
Fotogalerie

Zase byl ve svém živlu. Loni se nejlepší kanonýr v historii fotbalové reprezentace podílel na plážovém titulu BS Bohemians 1905. Proto si Jan Koller nemohl nechat uniknout okamžik, kdy český šampión v sicilské Catanii poprvé vstoupil na scénu Ligy mistrů.

„Plážový fotbal mě hrozně baví. Za svojí kariéry jsem byl zvyklý být stále s partou a cestovat po světě. Proto jsem uvítal možnost vyrazit na Sicílii. Plážový fotbal je pro mě velký relax," libuje si Koller.

Prohřát si fotbalem omlácené tělo a kosti v žhavém písku na břehu moře, to je zkrátka ideální sportovní důchod. A Dino ho bere se vší vážností. Po návratu z Catanie stráví doma v Monaku jen týden, a příští pondělí už bude s Klokany zase kopat v pražské Ladronce ligový zápas proti reprezentační juniorce.

Dino dělal s fanoušky zázraky

„Asi nejhezčí zážitek byl, že ve všech čtyřech utkáních jsme měli diváky na své straně. Díky kvalitní hře - a také Honza Koller udělal s fanoušky doslova zázraky. Rozdával nespočet podpisů a s kýmkoliv a kdykoliv se nechal rád vyfotit. Klobouk dolů před ním, jak je ve svém věku stále kvalitní hráč a navíc neskutečný parťák a obrovská osobnost. Máme v Bohemce opravdu skvělou partu," pochvaluje si Martin Chalupa, kapitán a manažer týmu.

Ani výsledkově se Bohemka neztratila. Ze základní skupiny postoupila z druhého místa, když v klíčovém zápase rozstřílela anglickými reprezentanty nabitý Portsmouth 7:2. V osmifinále narazila na BS Milán, což je nejlepší italský tým vyšperkovaný hvězdami z Brazílie, Španělska či Švýcarska, který spolupracuje s AC Milán. Češi ještě minutu před koncem překvapivě vedli 2:1, ale nakonec prohráli 2:3.

Nabídky se hrnou z celé Evropy

„Po zápase nám hráči Milána vyslovili uznání a gratulovali k předvedenému výkonu. Dokonce k nám do kabiny přišel jejich kapitán a jedna z největších hvězd plážové kopané  Španěl Amarelle a vysekl nám poklonu. Milán se nakonec dostal až do finále, kde těsně prohrál s ruským mistrem z Petrohradu," považuje si Chalupa.

Klokani si na Sicílii získali takové renomé, že někteří hráči mají nabídky z Itálie, Švýcarska, Polska. „Navíc nás oslovili i manažeři jiných týmů, abychom se zúčastnili dalších turnajů jak s Bohemkou, tak s českou reprezentací. Uvidíme, jestli se nám podaří sehnat prostředky, abychom mohli reprezentovat jak klub, tak i naši zemi v tomto moderním sportu," říká Chalupa s dodatkem, že jen díky pomoci fotbalové Bohemky a partnerů mohl český šampión na Ligu mistrů vůbec odletět.

Pomocí náborů chce klub přivést k plážovému fotbalu i další nové hráče.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava