Hlavní obsah

VIDEO: Negro, opičáku! řvali chuligáni na fotbalistu. Zdrceného útočníka rozplakali

Arica

Beznaděj a zdrcenost. Takové pocity si vytrpěl venezuelský fotbalista Emilio Rentería, který o víkendu čelil rasistickým urážkám. Třicetiletý útočník celku San Marcos z města Arica zažil podobné chvíle na fotbalovém trávníku vůbec poprvé. Bylo to nečekané a o to víc intenzivní. Navíc v zemi, kde by to zřejmě nikdo nečekal - Chile totiž patří k nejvyspělejším státům Jižní Ameriky a životní úroveň tu každoročně roste. Jak se ale ukázalo, primitivové se najdou po celém světě.

Fanoušci v Chile rasisticky uráželi venezuelského fotbalistu.

 
Článek

Rentería na konci prvního poločasu otevřel skóre utkání, když se však radoval, ze sektoru příznivců hostujícího celku Deportes Iquique se ozývaly rasistické pokřiky: „Negro, Mono!" (na videu v čase 0:31) To třicetiletý Venezuelan jen těžko rozdýchával a během chvíle se rozplakal.

„Cítil jsem se opravdu zle, bylo mi z toho špatně," utrousil Rentería po zápase. Na dřívějších štacích ve Španělsku, USA, Venezuele nebo Uruguayi nic podobného nezažil. „Musel jsem zavolat své matce, vůbec jsem nevěděl, co mám dělat," vykládal chilským novinářům. „Mám v Chile mnoho přátel, určitě nejsou rasisté, stejně jako většina lidí tady. Ale teď nevím, jestli budu pokračovat," dodal.

Hlavní rozhodčí duel kvůli rasistickým výlevům na 71 minut přerušil, jenže oba týmy se už z kabin nevrátily a tak o dalším osudu utkání rozhodne disciplinární komise.

Reklama

Související témata: