Hlavní obsah

Trenéra Chorvatů Kovače napadli na odpočívadle fanoušci

Trenéra chorvatské reprezentace Nika Kovače a další členy fotbalového svazu napadla na dálničním odpočívadle skupina fanoušků, zřejmě Hajduku Split. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Trenér chorvatské fotbalové reprezentace Niko Kovač

Článek

Kovač se svazovými funkcionáři byli na cestě ze Záhřebu do Splitu, kam jeli dojednat organizaci kvalifikačního zápasu o postup na mistrovství Evropy s Itálií.

"Asi deset chuligánů se symboly Hajduku nejprve na delegaci svazu zaútočili slovně a pak je i fyzicky napadli," uvedl v prohlášení chorvatský svaz (HNS).

Podle deníku Večernji List schytal jeden z funkcionářů několik ran a předsedu svazu Damira Vrbanoviče zasáhla plastová lahev do hlavy. Další újmu už utrpěl jen služební vůz. Pondělní případ vyšetřuje policie.

Právě kvůli řádění fanoušků musí chorvatský tým kvalifikační zápas s Itálií odehrát 12. června na uzavřeném stadiónu. UEFA ho potrestala za výtržnosti při březnovém duelu s Norskem a přidala pokutu 50 tisíc eur (asi 1,4 miliónu korun).

Vztahy mezi Hajdukem a svazem jsou navíc napjaté od listopadu 2014, kdy klub ze Splitu odmítl nastoupit na hřišti Dinama Záhřeb kvůli tomu, že pořadatelé nevpustili do hlediště jeho fanoušky. Hajduk na to doplatil kontumací, načež šlo do ulic protestovat proti počínání svazového vedení 15 tisíc lidí.

Reklama

Související témata: