Hlavní obsah

V nominaci na jedenáctku UEFA jsou všechny hvězdy

Žádný český fotbalista se nedostal mezi 40 hráčů, z nichž mohou fanoušci na internetové stránce UEFA vybírat nejlepší jedenáctku roku. Na seznamu, na kterém nechybějí největší hvězdy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar či Zlatan Ibrahimovic, jsou hráči z 13 klubů a šesti lig. Největší zastoupení má FC Barcelona, úřadující vítěz Ligy mistrů dodal osm fotbalistů.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo v nominaci na nejlepší jedenáctku roku nechybí.

Článek

Podvanácté v řadě byl do širšího seznamu vybrán portugalský útočník Realu Madrid Ronaldo, který loni obdržel 623.046 hlasů a jeho devět konečných nominací je rovněž maximem v patnáctileté historii ankety. Nejmladší mezi čtyřicítkou nominovaných je dvaadvacetiletý záložník Juventusu Paul Pogba, nejstarší jeho sedmatřicetiletý spoluhráč brankář Gianluigi Buffon.

Nominaci vytvořili zpravodajové UEFA na základě výkonů hráčů v evropských pohárech a reprezentacích. Fanoušci mohou v 15. ročníku ankety hlasovat na oficiálních stránkách UEFA do 5. ledna, konečný seznam bude zveřejněn 8. ledna. Jedinými českými zástupci v jedenáctce roku byli záložník Pavel Nedvěd, jenž byl zvolen třikrát (2003-05), a brankář Petr Čech (2005).

Reklama

Související témata: