Hlavní obsah

Jen pro otrlé! Hororové zranění bývalého Čechova spoluhráče vyděsilo fotbalový svět

Šanghaj

Šedesát minut si čínští fanoušci na tribunách užívali atraktivního fotbalového derby v podání šanghajských týmů Šen-chua a SIPG (2:1). Pak ale přišel otřesný moment, který všechny diváky pořádně vyděsil. Po střetu s protihráčem utrpěl vážné zranění senegalský útočník a bývalý spoluhráč Petra Čecha z londýnské Chelsea Demba Ba.

Otřesná scéna v čínské lize

 
Článek

Běžela 63. minuta zápasu, když pronikajícího Demba Bu podrazil těsně před pokutovým územím hostující obránce Sun. Senegalec tvrdý zákrok ustál, což se mu ale stalo osudným. Poté, co se otočil kolem své osy, ho totiž do stojné a v tu chvíli nezpevněné končetiny nešťastně zasáhl znovu Sun. Levá noha Demba By se hrůzostrašně zkroutila a někdejší hvězda anglické Premier League se skácela k zemi s velkými bolestmi.

K jednatřicetiletému forvardovi ihned spěchali nejen lékaři, ale i spoluhráči, a diváci v ochozech trnuli hrůzou.

Demba Ba přišel do Šanghaje loni v létě z Besiktase za rekordní sumu (11 miliónů liber). S vedením Šen-chua se dohodl na tříleté smlouvě. Letos se mu střelecky velmi dařilo. V 18 ligových utkáních nasázel čtrnáct gólů. Teď ho ale čeká v lepším případě několikaměsíční pauza.

"Toto zranění může ukončit i jeho profesionální kariéru. Raději bych tento zápas prohrál, než ztratil Demba Bu," smutnil po utkání španělský trenér ve službách Šen-chua Gregorio Manzano.

Reklama

Související témata: