Hlavní obsah

Legendy Baníku a Sparty se utkají v Ostravě

Ostrava

Unikátní halový souboj mez bývalými, ale i stále aktivními fotbalisty Baníku a Sparty Praha uvidí v prosinci Ostrava. Na zimním stadiónu v Ostravě-Porubě se představí týmy vedené Vernerem Ličkou a Jozefem Chovancem v sobotu 17. prosince.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku (zleva) jednatel společnosti Sareza Jaroslav Kovář, Marek Jankulovski, Vratislav Lokvenc a Michal Otava na tiskové konferenci k exhibičnímu halovému utkání mezi legendami Baníku a Sparty.

Článek

„V letošním ligovém kalendáři souboj Baníku se Spartou chybí, proto jsme hledali možnost, jak o něj nepřijít. Rozhodli jsme se proto uspořádat alespoň toto utkání. Vedení obou klubů tomu bylo nakloněno a obrovský dík patří Vráťovi Lokvencovi a Jirkovi Novotnému ze Sparty a Markovi Jankulovskému za Baník, kteří sestavili kvalitní sestavy," uvedl manažer exhibičního utkání Michal Otava.

Z bývalých baníkovců potvrdili účast Milan Baroš, Radoslav Látal, Václav Svěrkoš, René Bolf, Mario Lička, Martin Lukeš, Marek Jankulovski, Jan Laštůvka. Trenérem bude Verner Lička. „Když jsem to poprvé slyšel, tak jsem byl nadšený a moc se na to těším. Ostrava má krásný vztah k fotbalu a věřím, že si lidé ve svém předvánočním kalendáři najdou čas. Souboj Baníku se Spartou má vždy obrovský náboj a mohla by to být z toho zajímavá tradice," řekl někdejší obránce Baníku Marek Jankulovski.

Dres Sparty v Ostravě obléknou například Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Jiří Novotný, Horst Siegl, Michal Horňák, Jiří Jarošík či Daniel Zítka. Trenérem bude Jozef Chovanec. „Měl jsem zprávy od Milana Baroše už půl roku dopředu. Jakmile to bylo jisté, dali jsme to rychle dohromady," uvedl Lokvenc. „Osobně jsem moc rád v Ostravě proti Baníku nehrál, ale tentokrát se těším. Máme od Sparty slíbené prémie, takže pojedeme znovu na Baník vyhrát," smál se bývalý útočník Sparty.

Rozhodčími exhibičního utkání budou Lubomír Puček a Radek Matějek, předprodej vstupenek začne 11. listopadu v pobočkách Ostravského informačního centra nebo on-line na www.ostravainfo.cz. Ceny jsou stanovené na 190 a 290 korun.

Reklama

Související témata: