Hlavní obsah

Bral drogy a střílel po novinářích. Teď bude kontroverzní hvězda čistit fotbal od korupce

Tak tohle je úlet. FIFA rozhodla o tom, že v boji za čistotu fotbalu a vymícení korupce, bude bojovat hvězda, která veřejně přiznala užívání drog a měla řadu skandálů. Při jednom z nich dokonce střílela po novinářích vzduchovkou. Kontroverzní Argentinec Diego Maradona, který je mnohými považován za nejlepšího fotbalistu všech dob, je z nové role nadšený. „Splním si tou prací jeden ze svých snů," prohlásil Maradona. Novinkou se pochlubil na internetu.

Diego Maradona bude nově pracovat pro FIFA

Článek

Argentinec se novinkou pochlubil na internetu, na svých facebookových stránkách. „Teď už je to oficiální. Budu pracovat pro FIFA a snažit se o to, aby byl fotbal čistý a transparentní sport," uvedl bývalý vynikající fotbalista, který je dodneška modlou Argentiny a fanoušci jej uznávají po celém světě.

„Splnil jsem si touhle prací jeden ze svých celoživotních snů. Po boku lidí, kteří opravdu milují fotbal. Je to pro mě ohromná výzva a já za ni děkuji," dodal, že bude rád spolupracovat se současným šéfem FIFA, kterým je Gianni Infantino.

Světový fotbal se v posledních letech potýká s řadou skandálů, které provází korupce a úplatky. Týkají se třeba šéfa FIFA Seppa Blattera, který za porušení etických pravidel dostal zákaz působit ve sportu. Právě k Blatterovi byl Maradona v minulosti hodně kritický a své si od něj vyslechl i Michel Platini. Ten vedl pro změnu UEFA a potýkal se s podobnými problémy jako Blatter.

Úplné nadšení z angažování Maradony právě pro tuhle pozici nevládne. Ozývají se hlasy, že šestapadesátiletý „božský Diego" není úplně vhodným adeptem. Vyhrál sice jako hráč mistrovství světa, ale také se přiznal k užívání drog. Bral je už ve čtyřiadvaceti letech. A během jednoho ze skandálů střílel po novináři. Mluvčí FIFA si ale stojí za svým. „Je to uznání za jeho vynikající a jedinečný přínos k fotbalu."

Reklama