Hlavní obsah

Nečekaný přestup! Útočník Milan Škoda mění dres, kde bude hrát?

Praha

Škoda = přestupový hit poslední doby. Útočník Slavie Milan Škoda byl v hledáčku zahraničních klubů několikrát, ale vábení i díky vylepšení smlouvy odolal a dál válí za Slavii. Jeho bratr Michal pro změnu v zimě zůstal ve Zbrojovce Brno, když kolem něj svištělo laso z ciziny. Nakonec ale Milan Škoda přece jenom přestoupil. Tatínek obou ligových snajprů, Milan Škoda starší, odešel z Unionu Strašnice do Cholupic a zahraje si nejvyšší pražskou soutěž.

Foto: Sport.cz

Milan Škoda starší bude hrát na jaře za Cholupice.

Článek

Nevydělá milióny, ale jeho přestup stejně šokoval. Ve třiapadesáti je Milan Škoda tajnou zbraní, která má Cholupicím vystřílet záchranu v přeboru. „Kdyby měl tenhle přestup něco stát, tak bych něco asi musel zaplatit já," komentuje změnu dresu Milan Škoda starší.

Když už to nevyšlo s přestupy jeho synů do ciziny, sám nečekal, že bude měnit klubové barvy. „Když jsem dostal nabídku, tak jsem byl vykulenej, nečekal jsem to," směje se.

To snad není možný, žasl útočník Slavie

A co na přestup svého táty říkali synové. Podle Škody staršího zírali. „Milan mi říkal, tati, to snad není možný," vypráví otec Škoda. „Michalovi jsem to volal a překvapený byl úplně stejně," dodává.

Vysportovaná figura dává tušit, že Cholupice nejspíš udělaly dobrý obchod. Byť se Škoda v jejich dresu nebude prát o mistrovský titul, ale o záchranu. „Nejlepší by bylo, kdyby to klaplo na obou frontách," pohlíží do budoucna.

Postaví se gólman Blažek dalšímu ze Škodů?

O víkendu pak možná bude k vidění v přeboru zajímavý souboj. Cholupice hrají s Újezdem nad Lesy, který před jarem pro změnu angažoval do branky exsparťana Jaromíra Blažka. Ten ještě celkem nedávno měřil se Milanem Škodou mladším, teď by ho mohl prověřit jeho otec...

„Bylo by to zajímavé, ale nevím, zda bude chytat, protože se před prvním zápasem při rozcvičení zranil," říká Škoda senior. Že by ho přišli do hlediště podpořit jeho synové, to se prý konat nebude. „Milan je s reprezentací a Michal pro změnu v Brně, což je daleko," dodává. Fanoušci by si ale Škodu v akci neměli nechat ujít.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.