Hlavní obsah

Tekla krev. Drsný útočník trefil kolenem sudího do tváře a půjde před soud

Porto

Být fotbalovým rozhodčím, to je někdy vážně rizikové zaměstnání. Tedy minimálně pokud jde o Portugalsko. Tam můžou pískat nejspíš jen opravdoví tvrďáci. Video z nižší soutěže v Portu ukazuje, jak Marco Goncalves už po dvou minutách napadl sudího, když ho kolenem zasáhl do tváře. Teď mu za to hrozí trest, dokonce půjde k soudu.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbaloví rozhodčí občas čelí atakům hráčů. Když zůstane u slov, často vše spraví karetní trest. V Portugalsku ale už došlo na fyzické napadení a hráč půjde před soud (ilustrační foto)

Článek

Canelas 2010 má pověst jednoho z nejdrsnějších fotbalových týmů světa, když jsou v jeho kádru členové Porto Ultras gangu. A v duelu s týmem Rio Tinto tuhle šílenou vizitku jen potvrdil. Po souboji s jedním ze soupeřů hráč týmu Canelas Marco Goncalves udeřil protivníka do tváře a vyfasoval za to červenou kartu.

Ta ho rozpumpovala na nejvyšší míru. Rozhodčího chytil zezadu za krk a když se sudí předklonil, vystřelil fotbalista kolenem k jeho obličeji a zasáhl. Sudí José Rodrigues se okamžitě poroučel k zemi po dokonalém knockoutu. A na hřišti nastala mela, kterou museli klidnit policisté. Útočící fotbalista skončí u soudu.

Už v minulosti se stávalo, že s týmem Canelas nechtěli soupeři hrát. A tento incident pověsti zrovna nepomůže. Zmíněný zápas byl přerušen už po dvou minutách. Rozhodčí byl nakonec převezen do nemocnice s krvavým zraněním.

Vedení klubu oznámilo, že po prozkoumání záběrů z incidentu byl hráč vyřazen z kádru. „Marco Goncalves už nikdy neobleče dres Canelas FC 2010," řekl prezident klubu Bruno Canastro. „Rádi bychom vyjádřili plnou podporu rozhodčímu i jeho rodině. Sudímu přejeme co nejrychlejší uzdravení."

Prezident Asociace portugalských rozhodčích Luciano Goncalves označil incident za hanebný. „Co se stalo, to je ostuda fotbalu a nesmí už se nikdy opakovat. Riskujeme, že jednoho dne někdo rozhodčího na hřišti opravdu zabije."

Goncalves si zatvrzele stojí za svým, že měl právo na to, aby soupeře napadl, protože jej nazval synem prodejné ženy. "A ještě řekl smrt tvé matce," uvedl na svou obranu. Jeho útok na arbitra tohle ale určitě neomlouvá.

Reklama

Související témata: