Hlavní obsah

Čeští mladíci už trénují po strastiplné anabázi v Gruzii, v neděli začínají šampionát se Švédy

Tbilisi

Docela strastiplná anabáze. Reprezentační devatenáctka musela proti původním plánům jednu noc přenocovat v Břeclavi, aby druhý den cestou z Vídně přes Kyjev do gruzínského Tbilisi nabrala další zpoždění. Do dějiště evropského šampionátu tak Suchopárkův výběr fotbalových mladíků až dlouho po půlnoci. A k tomu bez bagáže, která se během třináctihodinového cestování ztratila trenérovi brankářů Filipu Toncarovi a tiskovému mluvčímu výpravy Ondřeji Lípovi.

Foto: Sport.cz

Reprezentační devatenáctka už se chystá v Gruzii na úvodní duel evropského šampionátu proti Švédům.

Článek
Fotogalerie

Radek Bejbl, patron týmu U19

„Netrpělivě čekám na zprávu, kdy věci dorazí. Naštěstí se se mnou kluci z realizačního týmu o nějaké oblečení podělili, takže první den zvládnu," usmíval se trenér brankářů Filip Toncar.

I kouč českých mladíků bral trable s nadhledem. „Dojeli jsme všichni a to je podstatné. Hráči se asi nevyspali úplně stoprocentně, ale dopolední regenerační trénink, který jsme posunuli o půl hodiny, z nich únavu z cesty dostal," nechal se slyšet trenér Jan Suchopárek.

Hráči šli spát okolo druhé hodiny ráno a dopoledne už si vyzkoušeli gruzínské klima poblíž jezera asi 2 kilometry od hotelu. „Určitě bychom se rádi vyspali déle, ale jsme v pohodě a dospíme to po obědě," popsal aktuální stav kapitán týmu Ondřej Šašinka.

Duel vysílá Eurosport

Národní tým čeká odpoledne focení pro UEFA a první ostřejší trénink v dějišti turnaje s konkrétní taktickou přípravou na prvního soupeře – Švédsko.

„Vzhledem ke změně vysílání Eurosportu se změnilo také rozložení prvních zápasů. Původně jsme měli hrát ve 20:45, ale zápas se Švédskem bude začínat lokálně v 17:30, což znamená 15:30 času v ČR. Fanoušci tak mají ale možnost utkání sledovat," upřesňuje změnu v programu prvního dne turnaje Ondřej Lípa.

Soupeř ze Švédska dorazil do dějiště šampionátu jako první, a tak už český tým své urostlé soky potkal na snídani. Suchopárek má podle svých slov o sestavě na zahajovací utkání, které se hraje na stadiónu Meskhi 1 v Tbilisi, téměř jasno.

Reklama

Související témata: