Hlavní obsah

Ve Spartě ho nechtěli, v Anglii září. Jeho tým má stejnou bilanci jako Manchester United!

Luton/Praha

Vrátil se do své zaslíbené země. Český fotbalový brankář Marek Štěch po červencovém přestupu ze Sparty v Anglii opět pookřál. V Lutonu, který hraje čtvrtou nejvyšší soutěž, září. Naposledy se sedmadvacetiletý brankář předvedl o víkendu. Proti Colchesteru (3:0) se blýskl brilantním zákrokem, se kterým se pochlubil na sociálních sítích. Zároveň se jeho tým může pochlubit bilancí, kterou zkraje nové sezóny má společně s ním na Ostrovech jen Manchester United!

Foto: Sport.cz

Marek Štěch po podpisu smlouvy s Lutonem.

Článek

Ve Spartě patřil mezi nechtěné. Po třech letech působení na Letné si musel sbalit kufry a shánět nové angažmá. Markovi Štěchovi se ozval anglický Luton a pražský rodák neváhal. Ještě aby jo, když se právě tato země dá označit za jeho zaslíbenou. Na Ostrovech si prošel už pěti kluby, Luton je jeho šestou zastávkou.

Jeho začátek u Hatters, jak se klubu přezdívá, se dá označit za parádní. V prvním ligovém duelu proti Yeovilu (8:2), odkud ho právě Sparta v roce 2014 kupovala, chytil penaltu. Ve třetím proti Colchesteru se zase blýskl výborným reflexivním zákrokem, čímž přispěl k výhře 3:0 a připsal si první čisté konto v sezóně. Úspěšný Štěchův úvod v Lutonu kalí prohra ve druhém kole s Barnetem (0:1) a vypadnutí v Ligovém poháru s Ipswichem (0:2).

„Luton mi dal šanci, abych ukázal, co ve mně je," pravil Štěch po podpisu smlouvy. Svými výkony zatím důvěru splácí.

Vzhledem ke kanonádě v prvním kole kraluje Luton jedné statistice napříč nejvyššími čtyřmi ligami v Anglii. Společně s Manchesterem United mají Štěch a spol. nejlepší skóre. Poměr mezi vstřelenými a obdrženými góly je +8.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín