Hlavní obsah

Messi ani Ronaldo! FIFA vybrala nejhezčí góly roku, kdo vyhraje u vás?

Curych/Praha
Aktualizováno

Messi ani Ronaldo. I když mají tihle super střelci na kontě desítky parádních tref, nejhezčí gól roku vstřelil někdo jiný. Alespoň podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Ta nominovala na Cenu Ference Puskáse deset adeptů a teď mohou fanoušci z celého světa hlasovat o tom, který z vybraných gólů byl nejkrásnější. V nabídce najdete hvězdu Arsenalu Oliviera Girouda, zásah ostrostřelce Juventusu Maria Mandžukiče, ale i sólo barcelonského talentu Jordiho Mbouly. Nechybí ani bomba z poloviny hřiště od mladičké Venezuelky Deyny Castellanosové.

Cena FIFA - Mario MandzukicVideo: fifa.com

 
Článek

Cena FIFA - Jordi MBOULA

Cena FIFA - Nemanja MATIC

Cena FIFA - Oscarine MASULUKE

Cena FIFA - Aviles Hurtado

Cena FIFA - Olivier Giroud

Cena FIFA - Moussa Dembele

Cena FIFA - Deyna Castellanos

Cena FIFA - Alejandro Camargo

Cena FIFA - Kevin-Prince

Držitelem Puskásovy ceny, kterou FIFA uděluje od roku 2009, mohl být autor gólu, který padl v období od 1. října 2016 do 2. července 2017. Experti z řad bývalých i současných kanonýrů pak prohlédli tisíce gólů, aby vybrali elitní desítku. A z nich můžou v hlasování vybírat, který gól byl opravdu tím "nej". Naposledy se z vítězství těšil malajský fotbalista Mohd Faiz Subri a splnil si životní sen.

Pro koho můžete hlasovat v anketě FIFA tentokrát? Věřte, že gólová hitparáda nabízí skutečné gólové skvosty. Tak třeba Olivier Giroud z Arsenalu udeřil hned 1. ledna 2017 v utkání proti Crystal Palace, když bodoval se svým "škorpiónem".

To Mario Mandžukič si svojí parádu schoval do finále Ligy mistrů. Tam sice jeho Juventus prohrál s Realem Madrid 1:4, ale akrobatický zásah útočníka "Staré dámy" určitě najde svoje příznivce. Bolest z porážky v bitvě o cennou trofej to sice Mandžukičovi nesníží, ale proti malé náplasti v podobě úspěchu v anketě, by střelec jistě nebyl.

Když už se nedostalo v anketě FIFA na Lea Messiho, je mezi adepty na prestižní cenu jiný zástupce katalínského gigantu. Jordi Moula v utkání mládežnické Ligy mistrů proti Dortmundu ukázal, že může jednou právě zbožňovaného Argentince na Camp Nou zastoupit. Tohle neskutečné sólo zvedalo fanoušky ze sedadel.

A kdo má zálibu v jiných gólech, může si pochutnat třeba na zásahu mladé hráčky z Venezuely. Deyna Castellanosová se s tím zrovna nemazala. Na MS hráček do 17 let v souboji s Kamerunem vypálila krátce po rozehrávce ze středového kruhu. A světě div se, míč se zastavil až v síti.

Do elitní desítky se dostal i jihoafrický brankář Oscarine Masuluke, který se vydal do pokutového území pomoci svým spoluhráčům z týmu Orlando Pirates. A povedlo se. parádní nůžky jsou ozdobou nabídky v anketě FIFA. Na takovouhle trefu by byl jistě pyšný každý, natož gólman.

Deset kandidátů FIFA na Cenu Ference Puskáse - rozhodněte, kdo vstřelil nejhezčí gól.
Kevin-Prince Boateng
2,9 %
Alejandro Camargo
2,5 %
Deyna Castellanosová
3,7 %
Moussa Dembele
1,2 %
Olivier Giroud
54,3 %
Aviles Hurtado
2 %
Mario Mandžukič
6,2 %
Oscarine Masuluke
5,5 %
Nemanja Matič
11,4 %
Jordi Mboula
10,3 %
Celkem hlasovalo 3864 čtenářů.

Reklama

Související témata: