Hlavní obsah

Smutná zpráva! Šéf Sparty prohrál boj o život po kolapsu při ligovém šlágru s Plzní

Praha

Smutný konec. Marný boj o přežití. Prezident futsalové Sparty Zdeněk Větrovský, který zkolaboval při šlágru ligy s Plzní, o víkendu zemřel. Bylo mu 74 let.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Ilustrační snímek. Zleva marketingový ředitel Sparty Jaromír Blažek, kapitán Michal Belej, trenér Beni Simitči a brazilská hvězda Wilde Gomes da Silva.

Článek

Zprávu přinesl twitterový účet futsalistů Sparty. Zápas, při němž prezidenta klubu na tribuně postihla srdeční příhoda, se hrál 5. září v rámci prvního kola nejvyšší domácí soutěže.

„S velkým zármutkem v srdci oznamujeme, že dnes ráno zemřel prezident klubu AC Sparta Praha, skvělý člověk a velký futsalový srdcař, pan Ing. Zdeněk Větrovský," stojí na sparťanském Twitteru.

Utkání bylo přerušeno za stavu 4:4 v čase 17:17 druhého poločasu. Přítomný lékař ihned zahájil masáž srdce prezidenta Sparty.

Zhruba třináct minut se čekalo na příjezd sanitky a přivolané lékařské posily pomáhaly s oživováním. Otřesení plzeňští futsalisté odešli do kabin, sparťané vše dlouho sledovali přímo z palubovky.

Utkání pak bylo předčasně ukončeno. Lékaři dál v hledišti pokračovali v práci a po dalších dlouhých minutách byl prezident Sparty převezen do nemocnice, kde byl udržován v umělém spánku.

Reklama

Související témata: