Hlavní obsah

Legendě věnovali sochu. Poznali byste fotbalového génia?

Kalkata

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Diego Maradona zavítal na třídenní návštěvu Indie, kde mu v rámci pobytu v Kalkatě slavnostně odhalili sochu. S partnerkou po boku a pozdravován fanoušky nakonec sám 57letý někdejší geniální driblér a mistr světa odkryl sportovní dílko a pobavený úsměv a výraz jeho tváře zvěstovaly, že ani on se ve skulptuře tak docela nepoznává.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Diegu Maradonovi odhalili v Kalkatě sochuVideo: sntv

 
Článek

„Nejsem fotbalový Bůh, jen prostý fotbalista," prohlásil z pódia Maradona, jenž svůj světoznámý prohřešek proti pravidlům z utkání proti Anglii na MS 1986, kde nakonec argentinský tým slavil titul, označil za „Boží ruku."

Není to první případ, kdy se socha slavného fotbalisty zrovna neshoduje s originálem. Před časem vzbudila rozruch bronzová busta věnovaná současnému nejlepšímu fotbalistovi světa Cristianu Ronaldovi na jeho rodné Madeiře. Kapitán portugalské reprezentace má rozšklebený výraz s vyceněnými zuby a vypoulené oči nepřirozeně blízko u sebe. Výtvor se stal terčem kritiky i mnoha internetových vtípků.

Sochař Emanuel Santos se však hájí tím, že se řídil zadáním hvězdného útočníka Realu Madrid, a tvrdí, že sám Ronaldo byl s výsledkem spokojený.

Reklama

Související témata: