Hlavní obsah

Pohádková americká premiéra. Ibrahimovič rozhodl derby a oslnil krásnými góly

Los Angeles

To byl debut! Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovič zažil vysněný úvod svého amerického angažmá v LA Galaxy. V derby s Los Angeles FC rozhodl dvěma góly v závěru o vítězství 4:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Snový debut Zlatana Ibrahimoviče v Los Angeles Galaxy.Video: sntv

 
Článek

15 minut. Tolik Ibrahimovičovi stačilo na to, aby si získal fanoušky ve svém novém působišti.

V první půli to přitom na žádné oslavy nevypadalo. Los Angeles Galaxy, ještě bez švédského střelce, inkasovalo z kopačky Carlose Vely už ve druhé minutě, stejný fotbalista pak vedení hostů ve 26. minutě zdvojnásobil. Ani po přestávce to pro hráče Galaxy nebylo „růžové", i proto se stadiónem unisono ozývalo „My chceme Zlatana".

V 71. minutě se fandové dočkali.

Ibrahimovič přišel na hřiště za stavu 1:3. Krátce poté dal kontaktní branku Chris Pontius, v 77. minutě zařídil vyrovnání sám Zlatan, když tvrdou ranou téměř ze 40 metrů překonal gólmana městských rivalů.

Ibrahimovič debuty umí

„Myslím, že jsem předtím slyšel ,My chceme Zlatana, my chceme Zlatanaʼ. Tak jsem jim dal Zlatana," řekl šestatřicetiletý Švéd k volání tribun, z nichž ho sledovalo téměř 27 tisíc diváků.

Fantastickou premiéru Ibrahimovič završil v nastavení, kdy si ve vápně naskočil na centr a hlavou rozhodl o výhře 4:3 v derby nad Los Angeles FC. „V minulosti se často opakovalo, že po příchodu do nového týmu skóruju v prvním soutěžním zápase, takže jsem nechtěl zklamat. Musel jsem dát gól," dodal Ibrahimovič.

Dočkalova Philadelphia padla

Jediný český hráč v MLS Bořek Dočkal nastoupil podruhé za Philadelphii, ale musel strávit porážku 0:3 v Coloradu.

V 82. minutě byl reprezentační záložník střídán za stavu 0:2 a stále čeká na první výhru. Při debutu v polovině března byl u bezbrankové domácí remízy s Columbusem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články