Hlavní obsah

Pět let si nekopne! Ano, takový trest lze u nás dostat. Zranil protihráče a řádil dál

Nymburk

Sáhli k nejtěžšímu trestu, který mají pro tento případ k dispozici. Pět let bez fotbalu. To vše za provinění v soutěži, která se hraje pro zábavu a na ´žízeň´. Za co tak vysoký trest? Provinilec ostře vystartoval na protihráče, který skončil v nemocnici se zlomeninami, i na rozhodčího, který po ataku upadl.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek.

Článek

Verdikt v podobě pětiletého zákazu činnosti vyřkla příslušná okresní disciplinární komise nad Petrem Koudelkou, hráčem Kamenného Zboží, mužstva z vísky, která leží pár kilometrů od Nymburka a její tým účinkuje ve třetí třídě, druhé nejnižší soutěži. Osudné utkání se hrálo před téměř dvěma týdny, soupeřem domácích byly Dymokury, které šest minut před koncem vedly 2:0...

Bylo to odpoledne plné divokých scén. Nedohrálo se. Na hřišti nakonec nechyběla záchranka, okolnosti dění zachycovala i policejní hlídka.

Ale popořadě. Co předcházelo? Domácí dostávali góly a také červené karty. Na hřišti vládla nervozita. Až přišla situace šest minut před koncem. Vše začalo faulem hostujícího hráče. Rozlícený ´mstitel´ Koudelka podle svědků i podle zápisu o utkání přeběhl velkou část hřiště a dymokurského faulujícího hráče nakopl. Pak ještě měla přijít rána pěstí a ležícího na zemi ještě atakoval nohou do obličeje.

„(napadený) Hráč hostů č. 3 ležel na zemi a krvácel z nosu a stěžoval si na bolest na prsou a bolest nohy, na hlavě měl v obličeji viditelné zranění od kopačky domácího hráče č.10. Protože špatně dýchal a byl zřejmě v šoku, zavolali hosté záchrannou službu a poté i policii," líčil v zápase o utkání sudí Karel Vlk.

Červená karta musela následovat. Ze hřiště ovšem Koudelka nechtěl odejít. Pak se sice odebral k odchodu, ale rozmyslel si to, znovu se rozběhl a napadl rozhodčího, který po jeho ataku skončil na zemi. Až pak jej další hráči v řádění zastavili. Inzultace. Konec.

Výsledkem útoku byly podle dostupných informací zlomeniny v obličejové části napadeného dymokurského hráče a pobyt v nemocnici.

Kamenné Zboží pak prostřednictví asociačního systému oficiálně protestovalo proti tomu, jak v utkání rozhodčí uděloval osobní tresty. V Koudelkově záležitosti to však nemělo žádný účinek.

Disciplinárka se rozkročila k nejtvrdší palbě. Kromě zákazu činnosti pro hráče udělila Kamennému Zboží dvacetitisícovou pokutu.

„Je to maximální sazba," komentoval pětiletý trest předseda disciplinárky Karel Nehasil pro Nymburský deník. „V případu nebyla žádná polehčující okolnost, navíc u hráče Koudelky se jedná o opakované prohřešky. Rozhodnutí komise bylo jednohlasné," dodal.

Reklama

Související témata: