Hlavní obsah

Bolt si splnil sen a při exhibici si zahrál na Old Trafford

Manchester

Na světové rekordy na atletické dráze zapomeňte. Nejrychlejší muž světa Usain Bolt teď řádí na fotbalovém hřišti. A jde mu to náramně. V benefičním utkání výběru Anglie a týmu světa měl pořádně nabito, jako by si chtěl na Ostrovech vystřílet angažmá. Velký fanoušek Manchesteru United měl o motivaci víc, hrálo se totiž na Old Trafford a Bolt si tak splnil velký sen. Nakonec se dočkal i gólu, když proměnil penaltu v rozstřelu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Usain Bolt se raduje z gólu v exhibici na Old Trafford. Sudí však branku nakonec neuznal.

Článek

Usain Bolt v dresu s číslem 9,58, které značí hodnotu jeho světového rekordu v běhu na sto metrů, se před sedmdesáti tisíci fanoušky snažil ukázat. Jakmile měl šanci, hned pálil na branku. Jeho rány však míjely šibenice, jednou pak po ráně levačou zazvonilo břevno. Být z toho gól, určitě by byl ozdobou i v nejlepších ligách světa.

"Pro mě je to splněný sen. Stejně jako každý fanoušek Manchesteru United jsem si tu chtěl vždy zahrát a tohle zažít. Je to jeden z největších zážitků v mém životě," prohlásil Bolt, který má na kontě osm zlatých olympijských medailí a 11 zlatých z mistrovství světa.

Gólovou radost si užil alespoň v dodatečném rozstřelu poté, co zápas skončil nerozhodně 3:3. Na penaltu šel jako první a chladnokrevně pokutový kop proměnil k tyči. Bolt se trefil i během základní hrací doby, ale jeho trefu sudí neuznal.

Fanoušci zírali nejen na fotbalové umění Bolta. Překvapením jistě bylo, když jamajský rychlík prohrál v jednom ze sprintů s Mo Farahem, další atletickou hvězdou v kopačkách. Na rozdíl od Bolta je však olympijským vítězem v běhu na 5000 a 10 000 metrů, takže by se od něj spíš čekalo, že nebude mít problém s vytrvalostí...

Za výběr Anglie nastoupili třeba někdejší kanonýr Liverpoolu Michael Owen či brankářská legenda Arsenalu David Seamen. Za výběr světa si zahrály nizozemské hvězdy Jaap Stam, Edwin Van der Sar, Clarence Seedorf, Francouz Eric Cantona, ale také kuchař Gordon Ramsay nebo hvězda ragby Dan Carter.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen