Hlavní obsah

Polná - Sparta 1:4Málem drama! Divizní amatéři snížili, ale Sparta záhy pojistila postup

Aktualizováno

Překvapení nepřipustili, i když domácím amatérům doslova nabízeli naději. Fotbalisté Sparty ve 3. kole MOL Cupu porazili nakonec 4:1 divizní Polnou a postoupili do osmifinále. Pro celek z Vysočiny to byl největší svátek roku. Proti favoritovi dlouho držel přijatelný výsledek, dokonce korigoval na slibných 1:2, ale v závěru dominoval favorit.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Polné Jindřich Skočdopole a Tomáš Wiesner ze Sparty v 3. kole MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Většina hráčů divizního celku si musela vzít kvůli pohárovému zápasu volno. Totéž platilo i pro někdejšího hráče Slavie či Žiliny Ondřeje Šourka, který za malý klub z Vysočiny nastupuje od začátku sezóny, kdy se vrátil z Rakouska.

Za favorizované hosty se prosadili Matěj Pulkrab, Uroš Radakovič, Josef Šural a teprve šestnáctiletý Adam Hložek. O jedinou branku třetího týmu divize D se postaral David Čížek.

Sparta dala v sestavě šanci hráčům, kteří toho zatím na podzim příliš neodehráli. Prvoligový tým měl sice navrch, ale i brankář Milan Heča musel zasahovat proti několika dobrým šancím Polné. V prvním poločase se prosadil pouze Pulkrab, který zakončil kombinační akci ve 22. minutě.

Na další góly zhruba tři a půl tisíce diváků čekalo až do závěru utkání. Nejprve dal na 2:0 Radakovič, ale chvíli nato snížil Čížek. Sparta však drama nepřipustila. V 88. minutě přidal třetí branku Šural a v posledních vteřinách Hložek se štěstím gólově oslavil první start za letenské áčko.

3. kolo fotbalového poháru MOL Cupu:
Slavoj Polná - Sparta Praha 1:4 (0:1)
Branky: 77. Čížek - 22. Pulkrab, 74. Radakovič, 88. Šural, 90. Hložek.
Sestava Sparty: Heča - Wiesner, Radakovič, Štetina, Čivič - Sáček, Vácha (63. Plavšič), Kanga, Vatajelu - Pulkrab (52. Šural), Mebrahtu (83. Hložek). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: