Hlavní obsah

Vachouška kvůli Spartě zbičují, sešívaných se štěstí při losu drží

Praha
Aktualizováno

Dubnové čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu zná svůj program. Internacionál Karel Poborský losem rozhodl, že obhájce trofeje Slavia doma přivítá Karvinou. Sparta zamíří do Teplic, kterým v neděli doma v lize podlehla. Baník Ostrava pak bude hostit Liberec a pražští Bohemians se utkají s Olomoucí. Úředním hracím dnem je 3. duben.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty Praha a Michal Jeřábek z Teplic.

Článek

Pochválený nebude. „Od trenéra jsem měl instrukce: Hlavně ne Spartu. Doma tedy budu zbičovaný," uculuje se Štěpán Vachoušek, ředitel Teplic a krátce také bývalý hráč letenského týmu.

Durdí se samozřejmě jen naoko. Vždyť Severočeši pod taktovkou exsparťanského trenéra Hejkala v neděli právě na Letné vyhráli 1:0. „Euforie byla obrovská. Osm let jsme na Spartě nevyhráli, tři body nám navíc v lize pomohly. Při losu už v osudí nebylo lehkých soupeřů. Pro celý klub je dobře, že přivítáme Spartu," říká Vachoušek.

Los čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu:
Baník Ostrava - Slovan Liberec,
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc,
Slavia Praha - MFK Karviná,
FK Teplice - Sparta Praha.

Obhájce trofeje Slavie se štěstí při losu drží dál. Zase zůstane v Edenu, kde přivítá Karvinou. „Je až neuvěřitelné, že za poslední dva roky jsme v poháru hráli jen jednou venku. Jsme rádi, v nabitém programu je to dobré. Snad nám štěstí ještě chvíli vydrží," poukazuje Jiří Vrba z vedení Slavie, kterou večer čeká klíčová bitva o postup v Evropské lize s Petrohradem.

Baník cestou do čtvrtfinále vyřadil Plzeň a teď si dá Liberec. „Také Slovan má velkou kvalitu. Pro nás je důležité, že nemusíme nikam cestovat. Soupeře si nevybíráme, musíme se připravit jako na Slavii, Spartu nebo kohokoliv jiného," ujišťuje sportovní ředitel Marek Jankulovski.

Klokani přivítají Olomouc, na podzim v lize na Hané vyhráli 3:2.

Reklama