Hlavní obsah

Z parku až do Ligy mistrů. Také trenéři se fotí na památku

Obyčejný pohárový zápas s předem daným výsledkem, řeklo by se. Oscarový režisér Miloš Forman by však měl ze svých sešívaných radost. Fotbalisté pražské Slavie porazili ve 3. kole MOL Cupu druholigový Vyšehrad 8:0 a ústřední příběh napsal jejich kapitán Milan Škoda. Nejprve v den 106 let od narození legendárního Pepiho Bicana asistoval u porodu druhého syna Matiase, pak klučinu uctil čtyřmi góly za poločas. Námětem na slušný scénář je však i cesta trenérského štábu z parku až do Ligy mistrů, kterou si na Žižkově připomněl.

Foto: slavia.cz

Realizační tým Jindřicha Trpišovského (druhý zleva) zpátky na památném místě – žižkovském parku před stadionem Viktorie.

Článek

Z parku až do Ligy mistrů. Tak nebo podobně by se mohl film jmenovat.

Trenér Jindřich Trpišovský dělal před osmi lety ve Viktorce asistenta. V letech 2013–2015 pak vedl Žižkov jako hlavní trenér a k ruce už měl realizační tým, který ho pak věrně následoval do Liberce a také do Slavie.

Trpišovského družina rozhodně nezapomíná, odkud se odrazila do světa velkého fotbalu. Tehdy v tvrdých podmínkách, kdy se často jelo bez výplat a trénovalo se i v parku před stadionem.

Kdo tedy zavítal na středeční duel s předstihem, mohl si všimnout povědomé skupinky v kulisách podzimně zabarvených stromů.

„Zavzpomínali jsme si, hned jak jsme přijeli. Museli jsme si jít udělat společnou fotku do známého parku, kde jsme i trénovali,“ usmívá se asistent Jaroslav Köstl.

Áčko ve středu přenechalo ženám Eden k odvetě Ligy mistryň. „Jsme strašně rádi, že jsme se na Žižkov mohli vrátit. Prostředí je tady vždy skvělé. Máme hezké vzpomínky a nikdy nezapomeneme, odkud jsme vzešli. Na Žižkov stejně jako na Liberec budeme vzpomínat jen v nejlepším, jsou to srdcovky,“ vyznává se Köstl.

Brazilec se hned uvedl gólem

Je třeba se však dívat hlavně dopředu. A právě na Žižkově dost možná začal další zajímavý příběh. Poprvé v soutěžním zápase nastoupil za áčko Slavie brazilský záložník Joao Felipe, který se po pár minutách na hřišti hned uvedl gólem.

„Hráči z Brazílie jsou vždy líbiví a dobře se na ně kouká. Je hodně herní, živý, což ukazuje na tréninku. Trochu mu zatím chybí jiné atributy, které do našeho fotbalu potřebuje. Vypadá ale výborně, předvádí hodně fotbalové věci. Je produktivní, i na trénincích dává góly,“ líčí asistent.

Sešívaní si posilu z Palmeiras vyhlédli na červencovém CEE Cupu, kde dorostenci slavného klubu ze Sao Paula obhájili titul.

„Je právoplatným členem kádru. Bude mít zvláštní režim, naše juniorka hraje Youth League, takže bude pendlovat mezi áčkem a béčkem. Za dva týdny navíc musí odletět kvůli vízům, takže jeho využití v průběhu podzimu asi nebude takové, jaké by mohlo být. Může se však klidně objevit v naší sestavě,“ avizuje Köstl.

Reklama

Související témata: