Hlavní obsah

Pohárová bomba! Klokani vypadli na hřišti třetiligového soka

Fotbalisté Bohemians Praha jsou venku z MOL Cupu. Ve středu senzačně prohráli na půdě třetiligového Chlumce nad Cidlinou 1:2. Vítězný gól vstřelil tři minuty před koncem do sítě Klokanů útočník Tomáš Bastin. Domácí tým, který je na osmém místě skupiny B v ČFL, po Příbrami vyřadil už druhý prvoligový celek.

Foto: David Taneček, ČTK

Chlumečtí fotbalisté Oliver Žahourek, Tomás Labík a Jakub Jarkovský oslavují gól v síti Bohemians během utkání 3. kola MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Chlumci vyšel báječně vstup do zápasu a už po pár sekundách jej poslal do vedení zkušený obránce Jarkovský. A kdyby po čtvrthodině proměnil záložník Tomáš Labík penaltu, vypadalo by to s Klokany hodně bídně. Jenže tým, který až do minulé sezony válel ve třetí lize jako Převýšov, náskok nenavýšil a Pražané byli ve hře.

Když v 73. minutě navíc Vodháněl srovnal na 1:1, zdálo se, že se žádná senzace konat nemusí. Nakonec na překvapení ale došlo. Útočník Tomáš Bastin totiž v 87. minutě poslal Chlumec opět do vedení a to už si domácí celek nenechal vzít. V Chlumci se tak slaví po úspěchu s Pířbramí další nečekaný postup.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Chlumec nad Cidlinou - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Branky: 1. Jarkovský, 87. Bastin - 74. Vodháněl.
Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Krch (46. Záviška), Pokorný - Bartek, Jindřišek, Vodháněl, Rada, Havel - Puškáč (34. Keita), Ugwu (71. Nečas). Trenér: Hašek.

Reklama