Hlavní obsah

Prvoligové týmy vstupují do Poháru ČMFS

PRAHA

Prvoligové fotbalové kluby od středy čeká křest ohněm v Poháru ČMFS. Na hřišti divizního Dvora Králové nastoupí Sparta, mistrovskou Slavii čeká letošní debut ve čtvrtek v Rakovníku. I ostatní týmy nejvyšší soutěže jsou ve svých duelech papírovými favority, ale kdo ví, možná prohru v poháru neustojí na trenérském postu po Janu Kmochovi další prvoligový kouč.

Článek

Ačkoliv se zdá, že se jedná jen o druhé kolo českého poháru, jeho výsledky v lize mohou sehrát velkou roli. Po pěti odehraných kolech v nejvyšší soutěži se nejeden tým pohybuje na příčkách, jež se vedením klubů rozhodně nezamlouvají. Možná tedy bude nedávno odvolaného kouče Českých Budějovic Jana Kmocha brzy následovat některý z dalších prvoligových trenérů.

Zatím jediný prvoligový tým Baník Ostrava si již s předstihem výhrou nad Brumovem zajistil postup do třetího kola, kde se o další fázi popere s Boskovicemi na jejich hřišti. Hráči druholigové Jihlavy zavítají na trávník v Líšni, kde se v říjnu loňského roku urodilo nevídané překvapení, když tamní divizní celek porazil pozdějšího mistra Slavii 4:3. Sešívaným nyní v cestě do třetího kola stojí Rakovník, na jehož hřišti se představí ve čtvrtek.

„Nebudeme mít k dispozici sedm fotbalistů, kteří si plní reprezentační povinnosti. Máme ale široký kádr, takže možnost dostanou další hráči sestavy. Nemyslím si, že bychom někoho povolali z našeho rezervního týmu,“ řekl před zápasem trenér Slavie Karel Jarolím.

Cesta Pohárem skončila již pro lídra druhé ligy Bohemians 1905, kteří v úterý na domácí půdě nestačili na další tým druhé ligy Hradec Králově, jenž z Vršovic odjel po výhře 3:1. V netradičním severočeském derby přivítá Děčín v lize trápící se fotbalisty Teplic. Derby bude k vidění také na Moravě, když si spolu síly změří Třinec a Olomouc.

Druhé kolo Poháru ČMFS - středa 3. září:
Rakovník - SK Slavia Praha (4.9.08 - čtvrtek - 17,00), Votice - Vlašim, Sezimovo Ústí - 1.FK Příbram, FC Karlovy Vary - FK Baník Sokolov, Děčín - FK Teplice, FC Písek - FK Dukla Praha, Vyšehrad - FK Viktoria Žižkov, Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 1:3 (0:2), Letohrad - FK BAUMIT Jablonec,  Hranice - Uničov 0:0 PK 3:5, Otrokovice - FC Tescoma Zlín,  Líšeň - FC V.Jihlava,  Velké Meziříčí - SK D.České Budějovice,  Šardice - Mutěnice 0:5 (0:1),  Brumov - FC Baník Ostrava 1:2 (1:1),  Boskovice - Sokol Lázně Velké Losiny 1:0 (0:0), Týniště n. O. - 1.FC Brno, Hulín - 1.FC Slovácko, FK Hořovicko - SK Kladno (9.9.08 - úterý - 17,00), FK Baník Most - FK Ústí n.L., SK Hlavice - FK Mladá Boleslav, FC Velim - FK Meteor Praha VIII, Domažlice - FC Viktoria Plzeň, Bystrc - Fulnek 0:3 (0:1), FK Turnov - FC Slovan Liberec (4.9.08 - čtvrtek - 17,00), SFC Opava - 1.HFK Olomouc, FK Fotbal Třinec - SK Sigma Olomouc, FC Hlučín - MFK Karviná 0:3 (0:0),  FK Králův Dvůr - FK Bohemians Praha, Olymp. H.Králové - FK Kolín, Frýdek Místek - FC Vítkovice, Dvůr Králové - AC Sparta Praha. ( pozn. - tučně jsou vyznačeny prvoligové kluby)

Reklama