Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Sezimově Ústí 4:0 a je ve čtvrtfinále poháru

SEZIMOVO ÚSTÍ

Fotbalisté Slavie Praha jsou prvními čtvrtfinalisty Poháru ČMFS. O svém postupu mezi osmičku nejlepších rozhodli středeční výhrou 4:0 na hřišti třetiligového FK Sezimovo Ústí. Stejně jako v minulém kole ve Voticích se vedoucí tým nejvyšší soutěže dlouho strachoval o postup. Až v 73. minutě zvýšil na 2:0 "pohárový" střelec Volešák a favorit nakonec vyhrál přesvědčivým rozdílem.

Článek

Čtvrtfinále se hraje dvoukolově až na jaře příštího roku a o složení dvojic rozhodne los. Do čtvrtfinále postoupila Slavia po dvou letech. V minulých ročnících skončila již ve druhém kole po prohrách v Čáslavi respektive Brně-Líšni.

"Přijeli jsme pro postup a to se povedlo, i když první poločas se nám nedařilo. Navíc jsme povolili soupeři zahrávat plno standardních situací, nekombinovali jsme tak, jak jsme byli zvyklí v minulých zápasech. Ve druhém poločase se hra zlepšila a nakonec jsme přidali i branky," řekl kouč hostů Karel Jarolím.

Slávistický kouč Karel Jarolím zápas nepodcenil a z hráčů základní sestavy nevzal na jih Čech pouze Krajčíka, Belaida a Brabce. Úvod utkání přesto nenasvědčoval tomu, že spolu hrají úřadující mistr a účastník ČFL. Snaživí domácí začali bez respektu a již ve druhé minutě se jim naskytla šance. Brankář Diviš chytil míč až za pokutovým územím, ale domácí poslali trestný kop jen do zdi. Na druhé straně zmařil čistým odebráním míče Volešákovi šanci Kochlöfl.

Obrana Pražanů nepůsobila jistě. Po centru hlavičkoval Předota nad branku. Vzápětí již míč ve slávistické síti skončil, ale rozhodčí již předtím odmával ofsajd. Slavia se probrala po čtvrthodině, střely Šenkeříka a Latky zlikvidoval Michňa, ale po kombinační akci Tavarese s Jarolímem již na hlavičku Toleského nestačil.

Slavia od té doby hru kontrolovala, měla převahu, ale v koncovce nebyla ani zdaleka tak produktivní jako v neděli při ligové výhře 5:0 nad Kladnem. Až v 73. minutě střídající Černý vybojoval míč a Volešák zpečetil postup. V poháru skóroval i v Rakovníku, dvě branky dal ve Voticích a dnes rozšířil své konto v soutěži na pět branek. V 80. minutě totiž přidal další trefu a výsledek zpečetil v závěru nejlepší ligový střelec Necid.

Pohár ČMFS - 4. kolo:
FK Sezimovo Ústí - Slavia Praha 0:4 (0:1)
Branky: 73. a 80. Volešák, 20. Toleski, 87. Necid. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Kovařík. ŽK: Kočí - Diviš, Janda. Diváci: 4124.
Sestava Slavie: Diviš - Kindel, Latka, Suchý, Hubáček - Volešák, M. Jarolím (71. Šmicer), Tavares, Janda (71. Černý) - Toleski (77. Necid), Šenkeřík. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: