Hlavní obsah

Volešák: Věřím, že jsem si vstřelenými góly řekl o místo proti Aston Ville

Střelecky se slávistickému záložníkovi Ladislavu Volešákovi daří, v lize naposledy skóroval proti Kladnu, ve středu pak v rámci 4. kola Poháru ČMFS pomohl sešívaným dvěma góly zdolat třetiligové Sezimovo Ústí. Čtyřiadvacetiletý středopolař ovšem v nabitém kádru přesto nemá základní sestavu jistou. „Doufám, že mi k tomu střelecká úspěšnost pomůže,“ řekl Volešák po postupu do čtvrtfinále českého Poháru.

Článek

Hrát nyní v základu Slavie není jednoduché, vy sám to víte moc dobře. Věříte, že vám tyto dva vsítěné góly do základu sešívaných pomohou?

Doufám, že ano. V lize teď občas naskakuji, jsem rád i za dvacet třicet minut. Samozřejmě už bych rád nastoupil i od začátku.

V Poháru ČMFS to byl již váš letošní pátý gól, to je zajímavá statistika....

Nevím, jestli jsem nějaký pohárový specialista. Je pravda, že se mi daří. Kluci v kabině si ze mě už dělají legraci.

Kam jste ve své kariéře v Poháru ČMFS nejdále dokráčel?

Když jsem byl v Českých Budějovicích tak jsme se dostali do semifinále, postup mezi poslední dva nám utekl až na penalty.

Věříte, že se vaše střelecká pohoda promítne i do ligy?

Když jsme naposledy hráli s Kladnem, tak jsem dával také gól. Doufám, že má úspěšnost bude pokračovat. Každý gól pomůže a hráči zvedne sebevědomí.

Nynější čtvrté kolo jste předehrávali kvůli zápasům Poháru UEFA, které se již ve čtvrtek rozjíždějí. Zatímco vaši soupeři si své zápasy odbudou, tak vy si na ten svůj první musíte ještě počkat. Může to hrát nějakou roli?

Trenér má určitě radost, že se bude moct podívat na Ajax, Hamburk a další naše soupeře. Věřím, že o to lépe budeme na Aston Villu připraveni.

Uvidíme vás tedy 6. listopadu v Edenu proti Aston Ville?

Já v to budu tajně doufat. Věřím, že ano.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín