Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté pomohou v pohárovém zápasu nemocnici

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň pomohou plzeňské fakultní nemocnici. Západočeský klub jí věnuje část ze vstupného, které vybere 22. dubna při domácí odvetě čtvrtfinále Poháru ČMFS proti pražské Spartě.

Článek

Na stadiónu ve Štruncových sadech navíc do speciálních kasiček přispějí i návštěvníci VIP prostor. "Snad přijdou lidi a pomůžou dobré věci," uvedl na úterní tiskové konferenci kapitán mužstva Pavel Horváth.

Trenér Pavel Vrba chce po čtvrtečním úvodním duelu na Letné udržet nadějnou postupovou pozici. "Když na Spartě neprohrajeme a vstřelíme nějakou branku, budu to brát jako výborný vstup. Navíc chceme dobrý výsledek přivézt i kvůli fanouškům, aby jich na odvetu přišlo co nejvíce a přispěli na dobrou věc. Snad jich dorazí o poznání více než na dosavadní jarní zápasy," poznamenal kouč Viktorie.

Další částí sbírky pak bude internetová dražba dresů obou týmových kapitánů. Sparťanský dres věnuje obránce Tomáš Řepka a plzeňští příznivci budou moci získat i dres Pavla Horvátha.

Vyvrcholením celé akce bude druhý ročník charitativního utkání internacionálů. V něm se poslední květnovou neděli v Plzni představí legendy místního i československého fotbalu.

"Jsme velmi rádi za spolupráci s plzeňskou Viktorií, které jsme vděčni. Vybrané prostředky poputují v první části na onkologické a v druhé etapě na dětské oddělení FN Plzeň," řekla mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Reklama

Související témata: