Hlavní obsah

Zázrak v Edenu, útočníci Slavie dali po gólu

PRAHA

Pohárový duel se Zlínem přišel fotbalistům Slavie přece jen vhod. Poprvé v dubnu vyhráli a jejich útočníci si napravili pošramocenou reputaci. Co na tom, že Pekhart dal gól zadarmo po hrubce brankáře Kořínka a že Besta skóroval za rozhodnutého stavu, kdy už se zápas jen dohrával. Hlavně že se trefili a trenér Jarolím může doufat v jejich procitnutí i v dalších ligových zápasech.

Článek

Postoupili v klidu a v pohodě, a tak věří, že po porážce v Kladně jim pohárová výhra nad Zlínem přijde vhod. „Jsem rád, že oba útočníci dali po gólu. Doufám, že to pomůže nejen jim, ale také celému mužstvu,“ pochvaloval si trenér Karel Jarolím.

Největší kámen spadl ze srdce Aleši Bestovi. Na hřišti se dost trápí a v soutěžním utkání se za Slavii trefil poprvé. „Oddechl jsem si. Tlak tu samozřejmě je, od útočníků se přece góly čekají. Do konce sezóny zbývá ještě dost zápasů, snad ještě nějaké góly přidám,“ věří zimní posila.

Jarolím si teď může vybírat, na koho narazí v semifinále. Bral by druholigové Slovácko, kde trénoval, nebo by si klidně střihl dvě další derby se Spartou? „Proti Slovácku by to pro mě bylo dost pikantní. O losu ale moc nepřemýšlím, teď už mám plnou hlavu pondělního zápasu s Mladou Boleslaví.“

Kouč může být rád, že pomalu končí duben, pro Slavii tradičně černý měsíc. „Tak to neberu, hlavně že jsme vyhráli 3:0 a jdeme dál. Boleslav byla po podzimu jedním z kandidátů na titul. Začátek jara jí nevyšel, ale pořád hraje o poháry. Měl by to být v pondělí otevřený zápas, což je pro nás lepší, než když sem přijede soupeř, který brání v devíti lidech,“ směřuje Jarolím opravdu jen k nejbližšímu ligovému zápasu.

Zraněný Dřížďal půjde na vyšetření s kotníkem, Grajciar má silného „koňara“.

Reklama

Související témata: