Hlavní obsah

Postup je důležitý, něco se však Kotalovi nelíbí

Oddechli si. Fotbalisté Sparty postoupili do osmifinále domácího poháru. Obhájci trofeje ve třetím kole MOL Cupu na Strahově udolali nováčka druhé ligy Blansko 2:0. Trápení pražského favorita ukončil až v 74. minutě střídající David Moberg Karlsson a v závěru přidal pojistku Filip Souček. „Postup je důležitý, ale jak už jsem říkal po Příbrami, máme na čem pracovat. Některé věci se mi nelíbily,“ hodnotí trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Michal Trávník, David Moberg Karlsson a Ladislav Krejčí oslavují gól na 1:0 během utkání 3. kola MOL Cupu s FK Blansko.

Článek

Letenští třikrát trefili brankovou konstrukci, jednou i Libor Kozák z penalty. Lídři nejvyšší soutěže, kteří v sezoně vyhráli všech pět kol, se hlavně během úvodního poločasu v kombinované sestavě hledali a Blansko pustili do velkých šancí. Hosté je však nevyužili.

„Méně vytěžovaní hráči se snažili. Trávník podal výborný výkon, moc se mi líbil. Další střídali dobré okamžiky s horšími. Takového soupeře ale nemůžeme pustit do tolika šancí, je to druhá liga. Respektujeme soupeře, ale na můj vkus bylo v obranné fázi moc chyb, pomalá kombinace. Stejně problémy trápí i základní kádr, vyřeší je jen trénink," líčí Václav Kotal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Trávníkovi se daří

Spartu tentokrát trápila také horší efektivita, teď už se však může v klidu připravovat na sobotní utkání s Jabloncem. Michal Trávník si říká o pozornost, povedly se mu i poslední ligové zápasy...

„Nepotřebujeme jen jedenáct hráčů, může přijít zranění, ztráta formy. Jsem rád, že i když nehraje v základu, tak Michal maximálně pracuje, snaží se. Tak by to mělo být," kvituje kouč.

První soutěžní gól v rudém dresu vstřelil jiný záložník Filip Souček.

„Pracuje velmi dobře, ale je tam taky spousta chyb. Samozřejmě sbírá zkušenosti, hrát ve Spartě není jednoduché. Ale je tam prostě znát rozdíl ve zkušenostech, třeba Trávník zdaleka tolik míčů neztratí jako Souček. Potřebujeme se připravovat na kvalitnější zápasy, protože soupeři v lize i v Evropské lize by takové ztráty dokázali potrestat," je Kotalovi jasné.

Reklama

Související témata: