Hlavní obsah

České Budějovice v poháru porazily díky Ondráškovi Žižkov

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v dohrávaném úvodním osmifinálovém utkání Ondrášovka Cupu nad Viktorií Žižkov 1:0. Zápas dvou týmů, kterým se nedaří v lize, rozhodl v 67. minutě nejlepší střelec Jihočechů Zdeněk Ondrášek. Dynamo se v soutěžním duelu radovalo z gólu po dlouhých 498 minutách.

Foto: David Veis, ČTK

Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic se raduje z branky.

Článek

Jihočeši poprvé představili mladého chorvatského gólmana z Chelsea Mateje Delače, ale více rušno bylo většinu utkání před hostujícím Vaclíkem. Ten dlouho odolával, těsně před poločasem mu po Lengyelově hlavičce a Stráského dorážce pomohla tyč.

Po pauze oživil hru domácího týmu střídající Brazilec Hudson. Dvě jeho akce ještě gól nepřinesly, ale v polovině druhého dějství už Jihočechům pomohl k vítěznému gólu. Přihrávkou našel Ondráška a ten potvrdil, že je se čtyřmi brankami nejlepším střelcem Dynama v lize. Hosté mohli v 77. minutě z ojedinělé šance vyrovnat, ale Böhm mířil vedle.

Přesný termín odvety bude teprve určen. Zbylé dva úvodní osmifinálové zápasy jsou na programu později.

Úvodní zápas 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 67. Ondrášek. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Šecová. Diváci: 563.
České Budějovice: Delač - Novák, Lengyel, Brezinský, Machovec - Klesa (82. Jelovac), Javorek, Otepka, Čirkin (54. Sandro) - Ondrášek, Stráský (46. Hudson). Trenér: Cipro.
Žižkov: Vaclík - Kadeřábek, Bodeček, Procházka, Starý (46. Čermák) - Lafrance, Mach - Bartl, Súkenník (62. Folprecht), Bořil (81. Sivrič) - Böhm. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: