Hlavní obsah

Liberec - Žižkov 3:1 PPBitvu na umělce mezi závějemi ovládl Liberec. Žižkov zdolal v prodloužení

V lize naposledy vyzráli na Viktorii z Plzně, v domácím poháru si teď Liberečtí poradili i s Viktoriány ze Žižkova. Slovan porazil na umělé trávě šestý tým druhé ligy 3:1 po prodloužení a postoupil do osmifinále MOL Cupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu Martina Koscelníka (druhý zprava zády).

Článek

Na náhradním hřišti obklopeném bílou hradbou ze sněhu odhrnutého z hrací plochy v liberecké čtvrti Doubí otevřel v závěru první půle skóre Faško. Pražané dokázali brzy po přestávce za vydatného sněžení vyrovnat a dotáhnout duel 3. kola MOL Cupu do prodloužení. To již ovládli domácí po trefách střídajících hráčů Koscelníka a Rondiče.

Hrstka diváků sledující zápas za plotem v Doubí nedaleko lyžařského areálu Vesec čekala na trefu až do konce první půle. Na dlouhý nákop za obranu si naběhl Faško, který v lednu posílil Severočechy jako volný hráč, když neprodloužil smlouvu v Nitře. Technický záložník si sám před gólmanem počínal zkušeně a gólem do šatny překonal hostujícího gólmana Švengera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Chaluš z Liberce a za ním Elvis Mashike Sukisa z Viktorie Žižkov

Šestý celek druhé nejvyšší soutěže však dokázal brzy po pauze vyrovnat. Na centr ex-libereckého hráče Diviše si v 52. minutě naběhl Bazal a srovnal.

Kouč Pavel Hoftych pak v průběhu druhého poločasu posiloval sestavu o hráče obvyklé základní sestavy Peška, Koscelníka, Rondiče či Rabušice. Do konce normální hrací doby se však Liberec gólově neprosadil, byť už v nastavení měl velkou šanci Michal či Koscelník. Hosté měli solidní naději šest minut před koncem normální hrací doby, kdy z přímého volného kopu těsně před šestnáctkou trefili jen zeď domácích. Sněhovou bitvu rozhodl po třech minutách prodloužení Koscelník po centru Peška. Za pět minut přidal pojistku Rondič, jenž se trefil i v sobotu s Viktorií Plzeň.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 3:1 po prodl. (1:1, 1:0)
Branky: 44. Faško, 93. Koscelník, 98. Rondič - 52. Bazal.
Liberec: Knobloch - Fukala, Purzitidis, Chaluš, Mikula - Cancola (69. Rabušic), Mara (120. Černický) - Nečas (57. Koscelník), Faško (82. Michal), Šulc (69. Pešek) - Csáno (57. Rondič) Trenér: Hoftych.

Reklama