Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 0:2Klokani doma selhali a v poháru končí. Popravil je Houska

Praha

Fotbalisté Bohemians prohráli v úterním osmifinále osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu doma se Sigmou Olomouc 0:2. Obě branky Hanáků vstřelil David Houska, v každém z poločasů se trefil jednou. Sigma tak postoupila do čtvrtfinále MOL Capu. Mezi osmičku nejlepších se dostala potřetí za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Praha 1905 Luděk Klusáček nebyl po pohárové bitvě se Sigmou Olomouc spokojený s výsledkem i s výkonem.

Článek

Sigma se v posledních čtyřech ligových zápasech v koncovce trápila, když vstřelila jediný gól. Do pohody však měli ale daleko i Klokani, kteří vyhráli naposledy 6. února nad Zlínem. Ve Vršovicích ale měli navrch Hanáci. Ti udeřili už v první půli, kdy se po dvaceti minutách prosadil parádní trefou do šibenice Houska.

Bohemians nemohli směrem do ofenzivy nastartovat, mezi tyče nasměrovali za devadesát minut hry jedinou střelu, a tak není divu, že se jim nepovedlo duel zdramatizovat. Naopak Sigma zásluhou Housky náskok zvýraznila, když hráč hostí vrátil hlavou míč do odkryté branky. V nastavení Klokani mohli korigovat, ale dva pokusy Květa zneškodnil gólman Sigmy. Mandous si pak poradil i s hlavičkou Koseka po rohu.

"V posledních zápasech jsme to ze středních vzdáleností moc nezkoušeli, tak jsme to zkusili změnit," hodnotil duel Houska a narážel na svou parádní trefu, po níž šli Hanáci do vedení. "Důležité bylo, že se nám povedlo náskok brzy po přestávce pojistit. Přesně nám vyšel plán, s kterým jsme do druhé půle šli," dodal spokojeně muž, který se proti "Klokanům" trefil dvakrát v jednom utkání podruhé v sezoně

"Jsme zklamaní z výsledku, ale i z výkonu. Chyběla nám odvaha, je to pro mě zklamání, že jsme to takhle zahodili, protože šlo o pohárový zápas a nemáme šanci na nápravu. Spíš jsme se s tím prali, než abychom hráli fotbal," posteskl si po utkání Luděk Klusáček, trenér Bohemians. "Málo jsme se dostávali do situací jeden na jednoho, chyběla tam odvaha. Od týmu v tomhle směru čekám daleko víc," neskrýval kouč, že mají jeho svěřenci co napravovat.

Osmifinále fotbalového MOL Cupu
Bohemians - Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 20. a 51. Houska. Rozhodčí: Zelinka - Dohnálek, M. Novák.
Bohemians: Bačkovský - Bartek, Köstl (77. Bederka), Krch, Vondra - Jindřišek (63. Kosek) - Vaníček (46. Puškáč), Květ, Hronek, Keita (77. Dostál) - Necid (63. Pulkrab). Trenér: Klusáček.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník (68. Poulolo), Beneš, Zmrzlý - González (79. Sladký), Breite, Houska, Daněk (85. Nešpor), Hála (79. Mihalík) - Yunis (68. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: