Hlavní obsah

Sparta je s Vrbou silnější, pocítil Rada. Jablonec se v lize drží jako klíště

Praha

Semifinále MOL Cupu si nezahrají, ztroskotali na obhájci trofeje. Fotbalisté Jablonce ovšem brzy dostanou šanci Spartě pohárovou porážku 1:4 vrátit. Příští středu se oba soupeři utkají na Střelnici pro změnu v ligové dohrávce. V nejvyšší soutěži hrají Severočeši stále vysokou hru, drží se na čtvrté příčce. „Držíme se tam jako klíště, ale ne náhodou. Body si musíme sami urvat,“ vyhlašuje trenér Petr Rada konec ligy za jasnou prioritu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada hovoří s rozhodčím Zbyňkem Proskem po utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Emotivní jako vždy. Pustil se do rozhodčího Proskeho, po němž marně požadoval, aby před třetím gólem Sparty odpískal Dočkalovu ruku.

„Nebylo tady video, mají problém asi všichni, co s tím..." rýpl si Petr Rada.

Jinak vyřazení přijal s nadhledem. „Možná kdybychom vedení udrželi déle, byl by zápas zajímavější. Sparta ale postupuje zaslouženě. Nebylo to pro nás lehké utkání s týmem z top trojky," hodnotí kouč Jablonce.

V sobotu budou jeho chlapci hostit Zlín. „Musíme teď dobře zregenerovat, budeme hrát středa - neděle. Hráči jsou trénovaní, musí to vydržet. Prioritou je pro nás teď liga, abychom se udrželi na horních příčkách," zdůrazňuje Rada.

Spartu čeká před dalším vzájemným zápasem nedělní derby na Slavii.

„Sparta je teď s Pavlem Vrbou silnější, kvalitnější. Narazí na sebe dva týmy, které zaslouženě vévodí lize. Příchod nového trenéra znamenal impuls, výkony, které doma předvádějí, je opravňují k sebevědomí, jen kdyby neměli takovou ztrátu... Jediná škoda je, že se derby bude hrát bez lidí. Mělo by každopádně být jedním z vyvrcholení jarní části," avizuje zkušený trenér, který v minulosti vedl také obě pražská S.

Reklama

Související témata: