Hlavní obsah

Radovy chmury v Přepeřích zahnal Nešpor. Zůstala ale i kaňka

Přepeře

Když jablonecký kouč Petr Rada kráčel z kabiny na druhý poločas pohárového boje v Přepeřích, z jeho kamenného výrazu čišela stoprocentní koncentrace. Však jeho Jablonec proti třetiligovému soupeři stále čekal na gól. Severočechy vysvobodil až deset minut po pauze Martin Nešpor. Zelenobílí před zraky svého šéfa Miroslava Pelty vyhráli těsně 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada

Článek

„Postoupili jsme, což je pro mě to nejdůležitější. A je jedno, zda jsme vyhráli o deset nebo pouze o jeden gól," přiznal Rada. Když dvacet minut před koncem nedal domácí Novák velkou šanci, Rada se u lavičky mohl vzteknout. Tak jak je jeho zvykem. Jednoho ze svých svěřenců za chybu zpéroval peprnými slovy.

„Byly tam některé věci, které se mi nelíbily. Domácí čekali na naši chybu a naštěstí jsme gól nedostali. I když Vlasta (Hrubý) na konci chytil jednu šanci. Tyhle momenty mě rozčilují, když hrajeme celou dobu a v posledních minutách nabídneme soupeři šanci," přiznal Rada. Velkou kaňkou na postupu mezi nejlepší šestnáctku bylo zranění stopera Martince. „Má něco s kolenem, vypadá to špatně, uvidíme," poznamenal.

Stadionek v Přepeřích u Turnova s 666 diváky toužil proti kombinované sestavě českého pohárového zástupce po senzaci. Z obvyklé základní sestavy Jablonce hrál jen Zelený a Houska.

„Jablonec byl celý zápas silnější na míči, více držel balon, ale myslím, že jsme soupeře v první půli do vážnějších příležitostí nepouštěli. Hodně mě mrzí inkasovaný gól. Jsem hrdý, jak kluci hráli a k zápasu přistoupili. V poháru jednoznačně končíme se vtyčenou hlavou," pověděl Josef Petřík mladší, jemuž u lavičky sekundoval i exligový trenér Petřík starší.

A až do samého konce Přepeře sahaly se zkušeným veteránem Jaroslavem Nesvadbou či majitelem mistrovského titulu s Libercem Vojtěchem Hadaščokem alespoň po prodloužení.

„Soupeř nás překvapil, až do konce vydrželi fyzicky. V prvním poločase jsem měl na začátku šanci, ale jinak jsme se do vyložené šance nedostali, končili jsem před vápnem. Ale pohárové zápasy jsou vždy složité. Soupeř vám nic zadarmo nedá. Musím soupeři vyseknout poklonu," chválil Přepeře Nešpor.

Reklama