Hlavní obsah

Skuhravý to chtěl v Jablonci zabalit. Po skalpu Sparty věří, že pohárovou trofej nakonec obhájí

Jablonec

Symbolika, která i jabloneckého trenéra trochu zaskočila. Před rokem totiž severočeští fotbalisté pod začínajícím koučem Romanem Skuhravým domácí pohár získali, po roce by se s trenérem mohli ziskem stejné trofeje rozloučit. „Hezké by to bylo, ale k poháru je ještě strašně daleko,“ hlesl střelec třetího jabloneckého gólu Tomáš Čížek poté, co jeho tým výhrou 3:1 v prvním semifinále nad Spartou za obhajobou vykročil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Článek

„Kéž by tomu tak bylo," přidával se i sám trenér Roman Skuhravý, kterého na jablonecké lavičce vystřídá v nové sezóně teď už exliberecký Jaroslav Šilhavý.

Z trenérova konce si dělali legraci

„Jsem rád, že přijde právě on, protože si ho vážím jako člověka i jako trenéra. A ještě raději bych mu předával mužstvo, které bude hrát evropské poháry," netajil Roman Skuhravý, že ho ohlášený konec nijak nerozhodil, natož aby ho snad před konfrontací se Spartou demotivoval.

„Věděl jsem již delší dobu, že v Jablonci skončím. Naše nevyrovnané výkony v lize tomu pomohly. Sám jsem to chtěl zabalit už před zápasem s Mladou Boleslaví, ale nakonec jsem zamýšlený konec použil k motivaci hráčů. Na Spartu jsem je však nijak motivovat nepotřeboval, takže jsme si z mého odchodu dělali spíše legraci," prozrazoval, co se před první semifinálovou partií Poháru České pošty dělo v jablonecké kabině.

Hráči si už psali posudek pro Šilhavého

I legrace nakonec pomohla. A úterní zimní slota, která se v Jablonci spustila, možná také.

„Vždyť tady panovalo takové počasí, že jsme mohli trénovat jen na umělce. I proto byl na legraci čas. Stejně jako na to, abych hráčům připomněl, že si proti Spartě budou psát posudek už pro nového trenéra, který je bude sledovat," přece jen naznačil Skuhravý, s čím své svěřence do prvního semifinále proti favorizovaným Pražanům posílal.

Zabralo to, protože Sparta podruhé v této sezóně padla. Nejprve ji ve čtvrtfinále porazila Dukla, teď Jablonec. A dokonce 3:1...

„A zaslouženě, protože s naším výkonem jsem nebyl spokojen. Věděli jsme, že Jablonec dá do utkání všechno, protože pro něho šlo příležitost přiblížit se pohárové Evropě. A domácí nás skutečně hlavně do přestávky předčili agresivitou a vůlí jít za gólem, zatímco nám větší produktivita chyběla a navíc jsme dělali chyby," uznával sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Lavička: Teď to bude to složitější...

„Po přestávce jsme se sice zlepšili, dali i kontaktní gól, ale chybou v závěru jsme Jablonci zase nabídli dvoubrankový náskok, takže odveta bude složitější. Ale o postup se popereme," ujišťoval letenský trenér.

„Bylo to o prvním gólu. Kdybychom ho dali, mohl se zápas vyvíjet jinak. Titul a pohár chceme ale dál, takže nám nezbude, než v odvetě za dva týdny na Letné prostě 2:0 vyhrát," nevzdává se ani po jablonecké prohře myšlenky na double kapitán Pražanů Lukáš Vácha.

„Však to říkám. Výsledek je to slibný a před utkáním bychom ho brali všemi deseti, ale šlo jen o první zápas. Sparta udělá doma vše proto, aby manko smazala, my budeme naopak o postup do finále bojovat ze všech sil. Bylo by přece krásné loučit se s trenérem Skuhravým ziskem poháru, když jsme ho pod ním už jednou získali," reagoval domácí hrdina, gólman Michal Špit, který svým výkonem Jablonci k nadějné výhře hodně pomohl.

„I já bych ho chtěl vyzdvihnout. A obětavost jabloneckých hráčů, kteří blokovali naše střely, jen aby zabránili gólu, zrovna tak," přidával své ocenění ostatně i trenér Lavička.

Varnsdorf? Naprostý nesmysl

„Přehráli jsme Spartu kolektivním výkonem a tím, že jsme byli aktivní při její rozehrávce. Dosáhli jsme zajímavého výsledku, ale pořád jsme jen v semifinálovém poločase. Chceme strašně postoupit, ale aby se nám to povedlo, musíme hrát v odvetě stejně aktivně, jako dnes," hloubal jeho končící jablonecký kolega Roman Skuhravý.

Odmítl přitom spekulace, že by se jeho novou štací měl stát druholigový Varnsdorf. „Absolutní nesmysl. Jisté je jen to, že chci odejít z Jablonce a jako trenér pokračovat, ale žádnou nabídku nemám. Teď alespoň uvidím, jaký bude o mou práci zájem," reagoval na přímý dotaz sport.cz, jakou má narýsovanou budoucnost.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články