Hlavní obsah

VIDEO: Plzeňští fanoušci trhali slávistické legendy. Peltovu asociaci bude finále stát až 400 tisíc

Praha

Co si fanoušci myslí o Miroslavu Peltovi je na prvoligových stadiónech zřejmé. Je pikantní, že teď Fotbalová asociace ČR, kterou jablonecký boss vede, bude za příznivce platit škodu, kterou způsobili při finále Poháru České pošty mezi Spartou a Plzní. Asi těžko dělat soudy, která strana toho napáchala více, video zachycuje jen dění v sektoru, který byl vyhrazen Západočechům. Podle odhadů na stadiónu v pražském Edenu vznikla škoda pohybující se mezi 300 až 400 tisíci korun.

Eden při finále

 
Článek

Video ukazuje, že v prostoru, který byl určen příznivcům Plzně, vzaly za své obří plakáty se slávistickými legendami více či méně dávné minulosti. Ale nejen to.

"Poničeno bylo mnoho sedaček, dveře či záchody," řekl Jiří Vrba, tiskový mluvčí Slavie, která v Edenu hraje své domácí zápasy.

Trable při finálových zápasech poháru bývají běžné. Stačí vzpomenout na divoký konec utkání mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí v Jihlavě v roce 2011.

Přestože letošní sčítání škod ještě není uzavřené, dosáhnou podle Vrby zřejmě několika set tisíc korun. "Zdokumentovali jsme to a předali vlastníkovi stadiónu. V tuto chvíli je to v nějaké fázi řešení," dodal Vrba, podle něhož je velmi pravděpodobné, že vlastník arény nyní bude celou věc řešit s asociací. Slavia je v Edenu pouze v nájmu.

Fotbalová asociace zatím nemá o částce přesné informace, proti možným nákladům navíc se prý pojistila. "Pokud budou viníci odhaleni, škodu po nich vymáhat samozřejmě můžeme a budeme," uvedl pro deník Sport bezpečnostní manažer asociace Martin Synecký.

Reklama