Hlavní obsah

Sparta, Plzeň, Boleslav a Liberec vstoupí do poháru ve 3. kole

Praha

Fotbalisté mistrovské Sparty Praha, Viktorie Plzeň, Mladé Boleslavi a Slovanu Liberec, tedy prvních čtyř týmů tabulky uplynulého ročníku nejvyšší soutěže, vstoupí do Poháru České pošty 2014/15 až ve třetím kole. Ostatní účastníci nejvyšší domácí soutěže se zapojí o kolo dříve. Los poháru zveřejnila ve středu Fotbalová asociace ČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prvenství v Poháru České pošty obhajují fotbalisté Sparty.

Článek

Přímo do třetího kola jsou podobně jako v předešlých sezonách nasazeni účastníci evropských pohárů. Prvenství obhajuje Sparta, která získala v uplynulém ročníku double. Ve třetím kole pojede na východ Čech, neboť její soupeř vzejde z kvarteta Vysoké Mýto/Letohrad - Česká Třebová/Živanice. Do stejného kraje se vydá i Slavia Praha, ale již ve druhém kole, kdy ji bude hostit vítěz duelu Ústí nad Orlicí - Chrudim.

Pohár začne předkolem v neděli 20. července. V sobotu 26. července je na pořadu první kolo, do něhož se už zapojí týmy z druhé ligy. Druhé kolo má termín ve středu 13. srpna a třetí kolo v sobotu 6. září. V letošním kalendářním roce se stihne odehrát ještě osmifinále, které se hraje už dvoukolově. Finále se uskuteční v úterý 26. května 2015.

Reklama

Související témata: