Hlavní obsah

Třinec v poháru zostudil ligový Liberec. Připomnělo mi to nároďák, zlobil se Vavruška

Třinec

Další kaňku na už tak zpackanou sezónu přidali fotbalisté Slovanu Liberec. V prvním utkání čtvrtfinále Poháru České pošty prohráli na hřišti druholigového Třince 1:3. A to přitom v základní jedenáctce prvoligového týmu chyběli pouze záložník Pavelka a Ghaňan Sackey, jehož nahradil Senegalec Ndiaye.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kouč David Vavruška.

Článek

„Připomnělo mi to včerejší nároďák. Zatímco z Třince byla cítit chuť vyhrát, naše hra byla profesorská," zlobil se kouč Slovanu David Vavruška.

Liberec nevyhrál ani desáté soutěžní utkání v řadě, a pokud chce přes třináctý tým druhé ligy přejít, bude muset doma hrát úplně jinak.

„Pořád tu nepříznivou šňůru natahujeme. Potřebovali bychom už to konečně zlomit," smutnil liberecký středopolař Michal Breznanik. Zároveň odmítl, že by pohár vypustili. „Bereme to naprosto vážně, ale zase jsme nedokázali proměnit své šance a udělali spoustu chyb," popisoval slovenský fotbalista.

Nad triviálními chybami svých svěřenců nevěřícně kroutil také kouč Vavruška. „Utkání se hraje třeba 93 minut, ale rozhoduje o něm pět šest klíčových momentů a několikavteřinových úseků. A my v těchto úsecích pravidelně ve vápně buď nejsme, když se jedná o útočnou snahu, nebo nám v defenzívě vyplave volný hráč. Je to až dětské, hrajeme takový juniorský fotbal," čertil se Vavruška.

Třinečtí nechtějí jet na výlet

První dva góly do sítě Severočechů padly po centrech Tomáše Matouška. Nejprve posadil míč na hlavu exlibereckému Ondřeji Smetanovi, ve druhém poločase přichystal vítěznou branku pro střídajícího Reného Dediče.

„Takto jsem ti to ani ve snu nepředstavoval," culil se po utkání Matoušek. „Chtěli jsme doma uhrát dobrý výsledek, abychom nejeli do Liberce k odvetě jenom na výlet," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články