Hlavní obsah

Základní i druhá jedenáctka jsou stejně kvalitní, těší Vavrušku

Josef PešoutSport.czPrávo

Rázně vykročili fotbalisté Slovanu Liberec do semifinále Poháru FAČR. V prvním zápase s Teplicemi si vytvořili díky vítězství 3:0 slibný náskok do odvety. Pokračují tak ve zlepšených výkonech z poslední doby, kdy sbírají body v lize a produkují pohlednou i účelnou hru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce David Vavruška a Miloš Karišik.

Článek

„Na to, že se hraje na dvě utkání s cílem neudělat zpočátku chybu, to byl docela otevřený fotbal. Takhle jsme si to představovali. Mohu být spokojen s výsledkem, který je pro soupeře možná poněkud krutý," přemítal liberecký trenér David Vavruška po vítězném prvním dílu semifinálové partie.

Fotbalisté Slovanu svého náročného kouče potěšili po všech stránkách. „Prakticky vůbec nebylo znát, v jaké hrajeme sestavě. Mohu postavit kohokoliv na hřiště a nijak tím netrpí kvalita hry ani systémové věci. Chováme se všichni stejně," vypozoroval Vavruška. „Mám z kluků radost. Když na tréninku postavíme dvě jedenáctky, není rozdíl mezi tou, která je základní, a která je takříkajíc druhá. To se vidí málokdy. Každý chce hrát fotbal, s nímž někteří začali už od pěti let," pokyvoval hlavou trenér.

Byť jsou liberecké vyhlídky do odvety velmi příznivé, Vavruška zůstává raději při zemi. „Není to ještě rozhodnuté. Může se stát cokoliv," pravil trenér.

Zklamaný Rada

Hodně nespokojen byl teplický kouč Petr Rada: „Samozřejmě, že soupeř je blízko k postupu. Jeho náskok je velký. Dohánět manko 0:3 právě proti současnému Liberci bude těžké, i když se o to v domácím prostředí pokusíme. Ale v prvním utkání vyhrál Slovan naprosto zaslouženě. Domácí nás dvěma vstřelenými brankami dostali do situace, která šla proti nám."

Tepličtí nezvládli ani vstup do druhého poločasu. „O přestávce za stavu 0:2 jsem hráčům říkal, že s tímto přístupem a chybějícím nasazením nemáme šanci na zvrat. A hned ve 47. minutě jsme dostali třetí gól a bylo rozhodnuto. Hladká porážka mě mrzí, ale hlavně, aby to mrzelo hráče, co jsou na hřišti. Přijelo za námi asi patnáct nebo dvacet fanoušků a dočkali se zklamání," dával Rada najevo i svoje rozčarování.

„Liga i pohár jsou vyrovnanými soutěžemi. Musíme si selhání z Liberce rozebrat, protože už v neděli nás čeká ligový šlágr s Jabloncem," dodal trenér s myšlenkami na další zápas.

Reklama

Související témata: