Hlavní obsah

Policie po útoku na hráče Baníku zadržela jednoho muže

Ostrava

Policisté po čtvrtečním útoku na fotbalisty Baníku Ostrava v Rýmařově na Bruntálsku zadrželi šestatřicetiletého muže. Podezírají ho z násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Foto: Jan Dvořák

Po pohárovém utkání v Rýmařově vtrhli fanoušci Baníku na hrací plochu. Zasahovat musela policie.

Článek

"Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Muži hrozí až čtyřleté vězení," uvedla Štětínská. Další tři muže pak policie podezírá z přestupku, hrozí jim maximálně pokuta. "Prověřujeme rovněž informace k poškození okna autobusu, kterým přijeli hráči hostujícího celku (Baník Ostrava). Škoda byla vyčíslena na 30 000 korun," doplnila Štětínská.

Baník Ostrava je prvním ligovým celkem, který v této sezóně vypadl z fotbalového poháru MOL Cupu. Poslední tým nejvyšší soutěže ve čtvrtek ve 2. kole prohrál 3:4 s divizním Rýmařovem. Porážku ale neunesli fanoušci Ostravy, kteří vtrhli na hřiště a pustili se do hráčů.

Záložník Marek Šichor dostal pěstí, na místě musela zasahovat policie. "Fanoušci vtrhli na hřiště a jeden z nich mě udeřil. Tohle by se stávat nemělo, i když náš výkon byl hodně špatný," řekl pro klubový web Šichor.

Reklama

Související témata: