Hlavní obsah

Spartu výhra nad Slavií nakopla, čeká ji další derby

PRAHA

Mimořádnou pozornost často podceňovanému Poháru ČMFS věnuje letos pražská Sparta. Obhájce mistrovského titulu má cestu do fotbalové Evropy přes umístění v tabulce prakticky zavřenou, a tak s nadějí vzhlíží právě na domácí pohár. Překazit Letenským postup se ve středečním čtvrtfinále pokusí fotbalisté Viktorie Žižkov.

Článek

Kouč Sparty Stanislav Griga věnuje dalšímu pražskému derby zvýšenou pozornost. Podcenění podle něj nepřichází v úvahu. "My si něco takového nemůžeme dovolit. Při současném postavení v ligové tabulce pro nás cesta do Evropy vede hlavně přes domácí pohár. Proto je to pro nás mimořádně důležitý zápas. Nesmíme nic podcenit," uvedl v tiskové zprávě Sparty před středečním zápasem.

Nálada na Letné se zvedla po sobotním vítězství nad Slavií, podle Grigy hráči takovou vzpruhu potřebovali. "Všem samozřejmě vítězství prospělo. Nálada v týmu je bojovná. Víme, že jsme Slavii herně přehráli a je vidět kus práce, který jsme odvedli za půl roku. Na Strahově jsme zaslouženě prohráli 1:4, teď jsme Slavii stejně zaslouženě porazili 2:1. Takže ten rozdíl tady je znatelný," připomněl podzimní debakl, který Sparta utrpěla jen několik dnů po jeho příchodu k týmu.

V duelu s Viktorii je Sparta jasným favoritem, žižkovský celek ale nehází dopředu flintu do žita. "Rádi bychom potvrdili naše výkony proti silným soupeřům, ať už v poháru, nebo naposledy proti Českým Budějovicím. Sparta ale bude jasný favorit. Pokusíme se využít toho, že bude pod silným tlakem, protože pohár je pro ní hodně důležitý," uvedl trenér Pavel Malura.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články