Hlavní obsah

Slavia chce po 15 letech vyhrát domácí pohár. Na koho narazí ve čtvrtfinále?

Aktualizováno

Mají zálusk na double. Proč také ne, když po vítězství nad Plzní jdou do trháku v lize a také los čtvrtfinále domácího poháru jim nahrál. Fotbalisté Slavie ho chtějí získat po dlouhých 15 letech, jejich příštím soupeřem bude Karviná, hrát se bude v pražském Edenu. Dalšími dvojicemi jsou Bohemians 1905 - Mladá Boleslav, Liberec - Zlín a Opava - Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Jan Laštůvka na kolenou, zatímco útočník Slavie Muris Mešanovič po svém gólu v extázi. Snímek z podzimního ligového duelu v Edenu.

Článek

S jídlem roste chuť. Naposledy zvedli domácí pohár nad hlavu v roce 2002, když ve finále porazili Spartu 2:1.

„MOL Cup bereme vážně, je jedním z našich cílů. Už je to 15 let, co jsme tuto trofej získali naposledy," souhlasí Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

Los čtvrtfinále šel sešívaným na ruku. Znovu nemusejí nikam cestovat, doma v Edenu přivítají Karvinou. „Nebude to nic jednoduchého, na podzim jsme ji u nás porazili těsně 1:0," poukazuje mluvčí na ligový duel, který rozhodl až žolík Mešanovič.

Mladá Boleslav se obhajoby nevzdává

Obhájce trofeje Mladá Boleslav se vypraví na horkou půdu do Ďolíčku. „Největším favoritem poháru je teď Slavia, my se ovšem obhajoby nevzdáváme. A Prahu bereme, abychom nemuseli cestovat nikam daleko," usmívá se Vladimír Rosenberger, sportovní sekretář Středočechů.

Liberec a Zlín si u Nisy zopakují vzájemnou jarní ligovou premiéru (0:0). Pro Slovan už je pohár na rozdíl od Ševců jedinou cestou do Evropy. V poslední dvojici pak ambiciózní druholigová Opava přivítá Zbrojovku Brno.

Los čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu:
Bohemians 1905 - Mladá Boleslav,
Liberec - Zlín,
Slavia - Karviná,
Opava - Brno.
Úřední termín zápasů je 5. dubna.
Kdo podle vás získá domácí pohár?
Mladá Boleslav
3,5 %
Bohemians 1905
3,5 %
Zlín
4,1 %
Liberec
7,2 %
Karviná
3,6 %
Slavia
66,8 %
Opava
8 %
Brno
3,3 %
Celkem hlasovalo 5972 čtenářů.

Reklama

Související témata: