Hlavní obsah

Změna plánu, moravsko-slezské finále poháru se stěhuje z Prahy do Olomouce

Praha
Aktualizováno

Trumfli Pražáky hned dvakrát. Nenechali jim ani trofej, ani pořadatelství rozhodujícícho duelu. Dějištěm finálového zápasu fotbalového MOL Cupu bude Olomouc. Andrův stadión tak 17. května od 17:30 uvidí moravskou-slezskou bitvu mezi Zlínem a Opavou. Přestože původně měl duel hostit některý z pražských stadiónů, vedení Fotbalové asociace České republiky po zkompletování finálové dvojice původní záměr přehodnotilo a volba padla právě na olomoucký stánek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci Opavy během pohárového utkání v Mladé Boleslavi. Na finále nepojedou naháči do Prahy, ale do dostupné Olomouce...

Článek

Tahat fanoušky Zlína a Opavy do Prahy nemělo valný smysl. Když v semifinále vypadla Slavia a poté i Mladá Boleslav, bylo prakticky jasné, že původní plán se změní.

„Chtěli jsme jednoznačně vyjít vstříc oběma klubům stejně jako jeho fanouškům, pro které je Olomouc velmi dobře dostupná. Slibujeme si od tohoto rozhodnutí samozřejmě také skvělou atmosféru a kulisu na Andrově stadiónu. Vedení asociace tímto zároveň velmi děkuje za vstřícné gesto vedení SK Sigma Olomouc, které pomohlo pořádání finálového utkání MOL Cupu právě na Hané," konstatuje Michal Jurman, ředitel oddělení komunikace FAČR.

Páteční los v sídle FAČR zároveň rozhodne o tom, který z finalistů bude v Olomouci vystupovat jako domácí a hostující tým.

Finále měl hostit Eden, kde sídlí Slavia. Zlín i Opava však projevily zájem hrát o trofej blíže svým fanouškům a sponzor poháru MOL nakonec s přesunem souhlasil.

"Pro fotbal bude nejlepší, aby byl plný stadión," poukazuje Marek Hájek, předseda představenstva druholigové Opavy. "Pokud by se hrálo v Praze v Edenu nebo na Spartě, byly by podle mého názoru poloprázdné," dodává logicky.

Reklama

Související témata: