Hlavní obsah

Nesplnili jsme pohárový cíl, posteskl si teplický trenér Šmejkal po selhání s Hradcem

Fotbalisté Teplic končí v MOL Cupu senzačně už v osmifinále, čímž nesplnili cíl v podobě postupu do jarní fáze domácí pohárové soutěže. Nedokázali se prosadit proti druholigovému Hradci Králové, který i v improvizované sestavě nastřílel chybujícímu prvoligovému celku na jeho půdě tři góly. Hosté dokonce vedli o dvě branky, přičemž teplické snížení na konečných 2:3 přišlo až v nastaveném čase druhé půle.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hráčů Hradce Králové z třetí vstřelené branky proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

„Jednoznačný úkol zněl vyhrát a zůstat v případné hře o evropské poháry. A s tím, že jsme ztratili šanci na úspěch v MOL Cup, jsem velmi nespokojen," dával najevo zklamání teplický trenér Daniel Šmejkal. „Dvě obrovské chyby ve středu hřiště nás stály lepší výsledek. Zlomil nás třetí inkasovaný gól. Závěrečný tlak stačil jen na snížení a bohužel jsme si nedokázali vynutit ani prodloužení," posteskl si kouč.

Ve hře svého týmu našel spoustu nedostatků. „Měli jsme problémy při rozehrávce a ve hře dopředu. Brzdily nás laciné ztráty míče. Hráči, kteří se mohli ukázat, si o místo v základní sestavě moc neřekli," pokrčil rameny. „Ljevakovič s Rezkem měli volno a udělal jsem rozhodnutí, že nenastoupí. Fillo se po nemoci ještě nezapojil do tréninku," vysvětlil Šmejkal absenci tří opor.

Královéhradečtí fotbalisté překvapili výhrou v Teplicích po sérii pěti zápasů bez vítězství ve druhé lize. „Bylo to zcela opačné utkání oproti tomu, jak jsme o víkendu prohráli doma se Sokolovem. V něm jsme útočili do plných a soupeř nás potrestal z brejků. Tentokrát jsme se třikrát radovali i díky výborným protiútokům, byli jsme živější na hrotu," liboval si trenér Karel Havlíček. Důležité podle něj bylo, že „Votroci" vydrželi v tempu od první do poslední minuty. „Tepličtí měli chvílemi více ze hry a některé jejich centry jsme odvrátili se štěstím," poznamenal kouč Východočechů.

Už v pátek přijedou fotbalisté Hradce Králové na sever Čech znovu, hrají v Ústí nad Labem v rámci třináctého kola druhé ligy.

Reklama

Související témata: