Hlavní obsah

Pohárový mág Chramosta jde na Zlín. Zlomí střelecký rekord?

V lize teď šance zahazuje, jenže dnes ho čeká domácí pohár a ten mu stejně jako celému Jablonci sedí. Útočník Jan Chramosta bude ve Zlíně bojovat už o své čtvrté finále (dnes od 18:00, vysílá ČT Sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz). Navíc i o titul historicky nejlepšího střelce soutěže, na bývalého sparťanského kanonýra Horsta Siegla totiž ztrácí už jen tři zásahy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta z Jablonce po zmařené šanci.

Článek

„Právě ve Zlíně jsem se v lize trefil naposledy, od té doby nic, i když těch šancí přibývá. Bohužel se mi je nedaří proměňovat. Věřím, že je to ideálně načasované a střeleckou smůlu protrhnu. Ale hlavní je postup," říká Chramosta. Pokud Severočeši půjdou dál, zahrají si už osmé finále, což je po Spartě s deseti účastmi nejvíc.

Na hřišti obhájce pohárové trofeje Jablonec na jaře vyhrál v lize drtivě 4:0. „Tenhle zápas ale musíme vytěsnit z hlav. Zaprvé je to jiná soutěž, zadruhé od té doby nějaký čas uběhl, jsou úplně v jiném rozpoložení. Ale věřím, že když jsme je dokázali porazit jednou, můžeme znovu," doufá Chramosta.

Domácí pohár už dvakrát vyhrál s Boleslaví, jednou padl ve finále právě s Jabloncem. A dokázal v něm nastřílet už 23 gólů. „Chci Horsta Siegla překonat a myslím, že k tomu mám i dobře nakročeno. Ale neupínám se k tomu, že to musí být teď, mám ještě dost času," uzavírá.

Reklama