Hlavní obsah

Slavia bere všechno, my jsme poražení. Jablonec se probírá z úderu na bradu

Mladá Boleslav

Mohli mít svatý pokoj. Kdyby fotbalisté Jablonce zvládli finále MOL Cupu, zajistili by si přímý postup do skupiny Evropské ligy. Slavii však podlehli, a tak jejich bitva o jackpot přibližně 70 miliónů korun pokračuje. Zajistit ho velmi pravděpodobně může i třetí příčka v ligové soutěži. „Na pohárových pozicích jsme, cílem je zůstat co nejvýš,“ ujišťuje tři kola před koncem sezóny trenér Petr Rada.

Trenér Jablonce Petr Rada byl po porážce ve finále MOL Cupu hodně zklamanýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jedna cesta do Evropy se Jablonci zavřela. Zbývá mu ještě druhá, ale závěr sezóny může být pro mužstvo po porážce 1:3 ve finále v Mladé Boleslavi hodně těžký.

„Slavia bere všechno, vyhrála pohár. Zaslouženě, byla hladovější, lepší. My jsme poražení a smutní," netají kouč Petr Rada.

Jeho tým je tři kola před koncem ligy na čtvrtém místě tabulky. Třetí místo nejspíš zaručí přímý postup do Evropské ligy, k postupu do předkol by měla stačit i konečná pátá příčka. Jablonec teď v neděli hostí sestupem ohroženou Karvinou, pak pojede právě na Slavii a končí doma se Slováckem.

Stále ještě mají druhou šanci

„Hodně bolí, že nám přímý postup utekl. Ale máme ještě druhou šanci, byť v lize nemáme situaci úplně ve svých rukou. První šanci jsme nezvládli, teď budeme bojovat o druhou," ujišťuje brankář Vlastimil Hrubý.

Mužstvo se musí v první řadě vypořádat s obrovským zklamáním. „Zrovna ve finále jsme předvedli náš nejhorší zápas na jaře. Byli jsme děraví jak ementál," láteří zkušený obránce Luděk Pernica, který s týmem v zelených dresech prohrál i třetí finále za poslední čtyři sezóny.

Sešívaní uštědřili Jablonci direkt na bradu. Otázkou je, zda poražené pro zbytek sezóny nepoznamená.

„Těžko říct. Po podzimu s námi nikdo v ničem nepočítal. Ale v lize jsme se dostali sérií perfektních výsledků nahoru a jsme ve hře o poháry. Doufám, že finále hodíme za hlavu. Od pátku se budeme chystat na Karvinou, zápas musíme zvládnout," uvědomuje si Hrubý.

Repete na Slavii bude těžké

„Potřebujeme zabrat hned doma s Karvinou. Zápas na Slavii bude enormně těžký, pak doma Slovácko... Uděláme vše pro to, abychom hráli alespoň předkolo," přidává se Pernica, který po sezóně odchází do Plzně.

Jablonec navíc ve finále utrpěl další ztrátu. Do konce sezóny mu vypadl zraněný reprezentant Masopust. Přidal se k důraznému Kubistovi, který po druhé zlomenině nosu zatím nemůže ani trénovat.

„Musíme se s problémy vypořádat. Na pohár teď musíme zapomenout. Čekají nás tři poslední ligová kola, na ně se musíme soustředit. Bude důležité, aby si hráči psychicky vyčistili hlavu," ví trenér Rada.

Reklama

Související témata: