Hlavní obsah

Německý žert? Smutné, zlobil se Čech. Bylo to vzato moc osobně, šlo jen o škádlení, reagují z Leverkusenu

Londýn

Nečekaný konflikt, kterého si všímá celá fotbalová Evropa. Brankáře Arsenalu Petra Čecha se dotklo, že si Bayer Leverkusen na sociálních sítích udělal legraci z jeho chybné rozehrávky v utkání anglické ligy s Manchesterem City. V nevážně míněném postu německý klub doporučil zařadit do sestavy svého bývalého brankáře Bernda Lena, který je v londýnském angažmá od léta Čechovým konkurentem a čeká na příležitost. Český gólman v reakci rázně vyčetl Leverkusenu nedostatečnou profesionalitu. Německá strana se rychle znovu ozvala. Poněkud udiveně. Je to vtip, byl vzat až příliš osobně, napsali Čechovi.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Petr Čech z Arsenalu a Aymeric Laporte z Manchesteru City.

Článek

Situaci, kdy si Čech při snaze o rychlou rozehrávku málem dal vlastní gól, hojně sdíleli fanoušci na sociálních sítích. Na jedno z těchto videí zareagoval oficiální twitter Bayeru postem, který nadhodil možnost změny v sestavě Arsenalu. "My bychom o někom věděli..." a připojil video s rozehrávkou Lena, po které dal Leverkusen parádní rychlý gól.

Čechův pokus o rozehrávku dopadl mále zle. Jinak se ovšem český strážce branky Arsenalu dočkal pochval za výkon proti City. Přes prohru 0:2.

Čech se proti reakci německého klubu ohradil. Nezamlouvala se mu a označil ji za neprofesionální. "V Arsenalu sdílíme důležité hodnoty, které z nás dělají velký klub nejen na hřišti. Férová soutěživost, profesionalita a sportovní chování je to nejdůležitější, co se učí mladí fotbalisté. A je smutné vidět, že jiné kluby takové hodnoty nesdílejí," reagoval na twitteru.

Německý klub Čechova slova překvapila a přispěchal s dalším vyjádřením. "Ahoj Petře. Vypadá to, že náš vtip o tom, že bychom rádi viděli v akci Lena, našeho bývalého hráče, byl vzat více osobně, než jsme zamýšleli. Bylo to jen škádlení. Všichni máme hodnoty, o kterých jsi se zmiňoval, a přejeme ti a tvému klubu jen to nejlepší. A hezky jsi vychytal Agüera v situaci jeden na jednoho."

Záležitosti si všímají i zahraniční média, zejména britská.

Bylo podle vás škádlení ze strany Leverkusenu vhodné?
Ne, ale Čechova reakce byla zbytečná
4,7 %
Ne, Čech si k tomu jakkoli mohl říci své
36,3 %
Ano, fotbal je přece zábava. A tohle nepřesáhlo únosnou mez
3,4 %
Ano, ale Čech může reagovat i komisním způsobem
1 %
Ano, Čech měl spíše reagovat také v rovině vtipkování
54,6 %
Celkem hlasovalo 13464 čtenářů.

Reklama

Související témata: